Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gedhong Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen saiki iki

Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen (Walanda: "Paguyuban Seni lan Ngèlmu Batavia") lan sawisé uga kasebut nganggo jeneng Koninklijk Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen ("Paguyuban Seni lan Ngèlmu Karaton ing Batavia") iku sawijining lembaga kabudayan sing diadegaké ing Batavia ing taun 1778. Lembaga iki palopor Museum Gajah lan Perpustakaan Nasional Republik Indonesia sing loro-loroné ana ing Jakarta.

Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen diadegaké déning yasané Gubernur-Jéndral Reinier de Klerk ing tanggal 24 April 1778.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.