Basel-Stadt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox Kanton

Basel-Stadt utawa Kanton Basel-Kota (Jerman: Swara Basel-Stadt, basa Prancis: Bâle-Ville, basa Italia: Basilea Città, basa Romansh: Basilea Citad) yaiku salah sijiné saka 26 kanton ing Swiss. Wewengkon kawujud kawiwian dèning kutha Basel lan kotamadya Bettingen serta Riehen.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kanton Basel-Kutha kacipta minangka kanton Basel kaperang dumadi loro ing taun 1833. Asil yaiku: Basel-Stadt [Basel (kutha)] lan Basel-Landschaft [Basel (negri)]. Kaperangan kang asebab ini katon Basel-Landschaft, alkasil konstitusi Basel-Kutha ora ngakoni minangka kanton Basel-Negeri.Kahanan mengkono nyiptakake konstitusi anyar ing taun (2003) kang disusun minangka ngaur kahanan kang kadadean.Kanton Basel-Kutha ngabung dèning Konfederasi Swiss ing taun 1501.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basel-Stadt&oldid=855272"