Basa Viètnam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Viètnam
Tiếng Việt 
Pocapan: tiə̯ŋ˧˥vḭə̯t˨˩ (Utara)
tiə̯ŋ˧˥jiə̯k˨˩˨ (Selatan)
Dianggo ing: Flag of Viètnam Vietnam 
Region: Asia Kidul-Wétan
Cacahing penutur: 70-73 yuta panutur ibu (klebu 3 yuta ing sebrang laut)
total 80+ yuta 
Ranking: 13–17 (panutur ibu); mèh padha karo basa Korea, Telugu, Marathi lan Tamil
Rumpun basa:
 Mon-Khmer
  Vietik
   Viet-Muong
    Viètnam 
Sistém panulisan: Varian Vietnam saka alfabet Latin 
Status basa
Basa resmi ing: Vietnam
Diatur déning: no official regulation
Kodhe Basa
ISO 639-1: vi
ISO 639-2: vie
ISO 639-3: vieCithakan:Infobox Language/map

Basa Viètnam (tiếng Việt, uga tiếng Việt Nam atawa Việt ngữ), iku basa resmi Vietnam (Việt Nam).

Basa Viètnam iku basa ibu suku Viètnam (87% saka kabèh pedunung Vietnam) lan luwih saka 2 yuta émigran Viètnam (akèh sing ing Amérika Sarékat). Saliyané iku, basa iki uga arupa basa angka loro kanggo ètnis minoritas ing Viètnam.

Senajan ngandhut akèh tembung-tembung serepan saka basa Tionghoa lan asliné ditulis jroning aksara Tionghoa, para ahli basa nganggep basa Vietnam minangka basa Austroasiatik.

Viètnam saiki migunakaké aksara Latin jroning tulisan.

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

  • Chu nom - aksara biyèn basa Viètnam

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Viètnam&oldid=842138"