Basa Prakreta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Basa Prakreta utawa Prakerta iku golongan basa-basa ing India Kuna sing kalebu basa Indik Tengahan lan turunan saka basa-basa Indik Kuna. Basa Prakreta iku lawané utawa tandhingané basa Sangskreta. Basa Prakreta kerep dianggep ala utawa basané wong cilik kamangka basa Sangskreta iku basané wong dhuwur utawa para brahmana.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Prakreta&oldid=830050"