Basa Navajo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Navajo
Diné bizaad
Native to USA
Region Arizona, New Mexico, Utah, Colorado
Native speakers 149,000 (1990)[1]  (date missing)
Language family
Dené–Yeniseian?
Language codes
ISO 639-1 nv
ISO 639-2 nav
ISO 639-3 nav
[[File:Navajo language spread in the United States.|300px]]

Basa Navajo utawa basa Navaho (Diné bizaad) iku sawijining basa pribumi ing Amérika bagéyan lor lan pasé ing sisih kidul-kulon Amérika Sarékat. Basa iki utamané dituturaké déning suku bangsa Navajo lan cacahé penutur basa iki kurang luwih ana 175.000 jiwa. Basa Navajo klebu rumpun basa Na-Dene. Miturut kodhe basa ISO 639-2 basa Navajo nduwèni kodhe basa telung digit: nav, lan miturut ISO 639-1 kodhe basa rong digit: nv.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Ethnologue, Languages of the World. SIL.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Navajo&oldid=822824"