Bas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tipe suara
Suara wanita
Sopran
Mezzo-sopran
Kontralto

Suara pria

Countertenor
Tenor
Bariton
Bass

Bass atau Bas yaiku salah sijiné jinis swara kang dindhuweni penyanyi lanang, kang bisa ndhuweni kamahiran saka nada E 2 sampai E4. [1] Walaupun demikian, beberapa penyanyi yang nada rendahnya bisa sangat ekstrim, bisa mencapai nada C2.

Jarak swara bass (werna ijo)

.

  1. ^ Owen Jander, Lionel Sawkins, J. B. Steane, Elizabeth Forbes (ed L. Macy). "Bass". Grove Music Online. http://www.grovemusic.com. Retrieved 14 June 2006.; The Oxford Dictionary of Music gives E2–e4/f4
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bas&oldid=836768"