Barzanji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Barzanji utawa Perjanjen iku sejatine salawatan sing diiringi seni musik kanthi nafas Islam sing nganggo saperangkat alat tabuh sing disebut terbang utawa trebang. Ing kene, lagu-lagune dijupuk seka kitab Barzanji. Ing tanah Jawa, Barzanji iki asring dienggo ing sadengah upacara, umpamane kelairan bayi utawa ngantenan.

Kitab iki isine sejarah Nabi Muhammad SAW, kang nyakup silsilah keturunan, jaman cilik, pemudha, nganti diangkat dadi rasul. Kitab iki ngunggulake Nabi Muhammad supaya dadi tuladha kanggo sapa wae.

Kitab Barzanji dijupuk seka jeneng pujanggane, yaiku Syekh Ja'far al-Barzanji bin Husin bin Abdul Karim. Asline, kitab iki jenenge 'Iqd al-Jawahir (Kalung Berlian). Syeh Barzanji lair ing Madinah taun 1690 lan seda taun 19766. Dheweke asline keturunan seka panggonan ing Kurdistan, Barzinj.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Barzanji&oldid=817267"