Bartolomeo Rastrelli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Francesco Bartolomeo Rastrelli (Rusia: Франче́ско Бартоломе́о Растре́лли) (1700 - 29 April 1771) iku arsitèk Rusia sing asalé saka Italia. Dhèwèké ngembangaké gaya arsitèktur baroque pungkasan sing gampang dikenali. Karya utamané, klebu Kedhaton Mangsa Asrep ing Saint Petersburg lan Kedhaton Katarina ing Tsarskoye Selo, misuwur bab keméwahan lan dékorasiné.