Bapak pucung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bapak pucung
Firebug Pyrrhocoris apterus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Hemiptera
Suborder: Heteroptera
Infraorder: Pentatomomorpha
Superkulawarga: Pyrrhocoroidea
kulawarga: Pyrrhocoridae
Species: D. cingulatus
Jeneng binomial
Dysdercus cingulatus
([Fabricius]])

many including:
Dysdercus
Pyrrhocoris
Scantius

Bapak pucung sijining kéwan jinis srangga kang akèh tinemu ing karang padésan. Kéwan iki biasa tinemu ana ing wit randhu amarga kéwan iki pancèn dadi ama khusus kapuk randhu amarga mangani woh randhu.

Tembang macapat pocung asring diwiwiti kanthi tembung bapak pucung....

Bapak pucung lagi kawin

Jeneng liya[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bapak_pucung&oldid=834186"