Banyumasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sing diarani budaya Banyumasan iku salah siji bagianing budaya Jawa sing urip lan misuwur ing bagian kulone Jawa Tengah. Tlatah Banyumas diwatesi tlatah Sunda ing kulon, tlatah eks keresidenan Kedu ing wetan, eks keresidenan Tegal ing lor lan segara kidul. Cacah Banyumas nganggo salah sijining dhialek Jawa sing bedha banget karo basa Jawa sing baku. Logate lucu tur medhok, luwih medhok tinimbang cara Sala'an lan Yogja-an. Saliyane iku, ukara-ukara basa Jawa Banyumas uga tansah ndhuweni unsur Jawa Kina sing ora dienggo maneh ing basa Jawa liyane.

Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Liya[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banyumasan&oldid=854079"