Bantal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bantal

Bantal yaiku piranti panyangga sirah, biasanè digunakakè kanggo turu ing dhuwur dhipan, utawa sofa lan kursi[1].

Sejarah Bantal[sunting | sunting sumber]

Ing jaman biyèn bantal nuduhaké tingkat kasajahtran saka sing duwé[2]. Bantal wis dikenal dening masyarakat Mesir Kuna. Banjur bantal sing diwènèhi ornamèn lan tèknik njahité modhèrn dikenal ing Tiongkok, bantal dadi barang sing aji ing Tiongkok sing banjur dikenal ing Éropah abad tengahan[3]. Ing Tudor, Inggris, bantal dipercaya mung wong wadon sing arep lairan sing bisa olèh bantal, nanging saiki kabèh bisa nggunakaké bantal[4]. Revolusi Indhustri dadi seksi saka prodhuksi bantal lan hiasan gedhèn-gedhèn[4]. Bantal tradhisional China asring digawé saka kothak atos saka kayu, watu, wesi utawa keramik lan ora diisi gombal[2]. Wong Mesir uga turu nganggo bantal saka watu[5].

Referensi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bantal&oldid=830242"