Bandhar udhara Sultan Aji Muhammad Sulaiman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandar Udara Sultan Aji Muhammad Sulaiman
IATA: BPNICAO: WALL
Ikhtisar
Jinis bandhara sipil
Pengelola PT Angkasa Pura I
Lokasi Balikpapan, Kalimantan Wétan, Indonesia
Èlevasi 4 m (12 f)
Koordinat 1° 16′ 5,78″ LS,
116° 53′ 40,12″ BT

|- !align="left" valign="top"|07/25 |valign="top"|8.185 |valign="top"|2.495 |valign="top"|aspal

|}

Bandhar udhara Sultan Aji Muhammad Sulaiman (kode IATA: BPN; ICAO: WALL) iku bandhara domestik lan internasional ing Balikpapan, Kalimantan Wétan. Bandhara iki dioperasèkaké déning PT Angkasa Pura I lan dibuka tanggal 6 Agustus 1997. Bandhara iki nduwèni jembar 300 hèktar.

Data-data[sunting | sunting sumber]

Data Bandhara[sunting | sunting sumber]

Domestik lan Internasional,
Let saka pusat kutha Balikpapan: 4,5km (2,5 mil),
Posisi 01°16´02"LS, 116°53´38"BT,
Elevasi 3,75m (12 kaki),
Terminal Penumpang Domestik 1917m²,
Terminal Penumpang Internasional 860m²
Terminal Kargo
Hangar Fix wing 2 pesawat setara B737
Hangar Rotary wing 6 helikopter setara C212
bisa didharati Boeing-747 lan Airbus A-330

Data Lapangan Terbang[sunting | sunting sumber]

Runway: Heading 07/25, 2.500m x 45m , ILS

Maskapai[sunting | sunting sumber]

Sawetara maskapai sing dilayani bandhara iki:

Dalam Negeri[sunting | sunting sumber]

Luar Negri[sunting | sunting sumber]

Delenga uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bandara-indo-stub