Bandhar Udhara Internasional Soekarno-Hatta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandhar Udhara Internasional Soekarno-Hatta
250px
IATA: CGKICAO: WIII
Ringkesan
Tipe Airport Publik
Owner PT Angkasa Pura II
Operator PT Angkasa Pura II
Nglayani Jabodetabek , Banten
Lokasi Cengkareng, Tangerang, Banten
Hanggar Airline kanggo
Elevasi AMSL 32 ft / 10 m
Koordinat 06°07′32″S 106°39′21″E / 6.12556°S 106.65583°E / -6.12556; 106.65583Koordinat: 06°07′32″S 106°39′21″E / 6.12556°S 106.65583°E / -6.12556; 106.65583
Website www.angkasapura2.co.id
Map
CGK is located in Java
CGK
Location within Java
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
7R/25L 12.345 3.998 Beton
7L/25R 11.500 3.865 Beton
Sumber: Federal Aviation Administration

Bandhar Udhara Internasional Soekarno-Hatta (IATA: CGKICAO: WIII) yaiku sawijining bandhar udhara utama kang ngelayani kutha Jakarta ing pulo Jawa, Indonesia. Bandhar udhara iki diwenehi nama saka panjenengané Presidhèn Indonésia kapisanan, Soekarno, lan wakil presidhen, panjenengané Muhammad Hatta. Bandhar udhara iki asring uga kasebut Cengkareng, lan ndhuweni kode kode IATA-nya, yaiku CGK.

Statistik Lalu Lintas Penumpang[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2009 Bandhara Internasional Soekarno-Hatta manggoni rengking ka-22 yaiku dadi bandhara kang paling rame donya. Minangka taun 2010 Bandhara Internasional Soekarno-Hatta dadi bandhara kang ngelayani panumpang paling akeh ing Asia tenggara lan ana ing rengkeng ka-16 ing donya. Taun 2011 Bandhara Internasional Soekarno-Hatta Ngelayani panumpang paling akeh nomer 4 ing Asia sabanjuré bandhara ing Beijing, Tokyo lan Hongkong uga ana ing renking nomer 12 ing donya.[1]

Bandara terdekat dari Bandara Internasional Soekarno-Hatta
gunggungé panumpang 37.14juta (2009)CGK
volume penumpang 37.20juta (2009)SIN (878 km)
volume penumpang 6.70juta (2009)DPS (983 km)
volume penumpang 3.79juta (2009)SUB (692 km)
volume penumpang 1.98juta (2009)PKU (930 km)
volume penumpang 1.84juta (2009)PDG (910 km)
volume penumpang 1.81juta (2009)PLM (418 km)
volume penumpang 1.58juta (2009)PNK (728 km)


Sumber : Airports Council International

Maskapai Penerbangan[sunting | sunting sumber]

Terminal Penumpang[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Kota-kota yang memiliki koneksi dengan Bandar Udara Internasional Soekarno–Hatta.

Maskapai Pamaburan Ora Beroperasi[sunting | sunting sumber]

Maskapai pamaburan kang mandeg beroperasi ing Bandhara Internasional Soekarno-Hatta
Maskapai Tumuju Katerangan
Adam Air Balikpapan, Banda Aceh, Bandar Lampung, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Denpasar/Bali, Jambi, Kupang, Makassar, Malang, Manado, Mataram, Medan, Padang, Palembang, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Penang, Pontianak, Semarang, Singapore, Solo, Surabaya, Yogyakarta Izin panerbangan kang cabut
Air France Paris-Charles de Gaulle, Singapore Air France telah bergabung dengan KLM
Air India Delhi, Mumbai, Singapore
?
Ansett Australia Sydney
?
Asiana Airlines Seoul-Gimpo
?
Balkan Sofia
?
British Airways London-Heathrow
?
Bouraq Indonesia Airlines Balikpapan, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Davao, Denpasar/Bali, Kupang, Makassar, Malang, Manado, Mataram, Palembang, Pangkal Pinang, Semarang, Solo, Surabaya, Tarakan, Ternate, Yogyakarta Izin penerbangan dicabut
Gulf Air Abu Dhabi, Manama, Muscat
?
Indonesian Airlines Balikpapan, Batam, Denpasar/Bali, Dubai, Palembang, Surabaya, Yogyakarta Izin penerbangan dicabut
Jatayu Airlines Balikpapan, Batam, Guangzhou, Ipoh, Medan, Pekanbaru, Penang, Singapore, Surabaya, Yogyakarta Izin penerbangan dicabut
Royal Jordanian Amman, Kuwait City
?
Silk Air Singapore
?
SriLankan Airlines Colombo
?
Star Air Balikpapan, Denpasar/Bali, Kuala Lumpur, Kupang, Manado, Medan, Pekanbaru, Surabaya Izin penerbangan dicabut
Swissair Zurich
?

Galeri Foto[sunting | sunting sumber]

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Angkasa. 2002 “Riwayat Penerbangan Cengkareng”. 4 Januari 2002
  1. ^ http://www.airports.org/cda/aci_common/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-212-218-222_666_2__
  2. ^ http://atwonline.com/sites/atwonline.com/files/sites/atwonline.industryclick.com/files/misc/ATW%20World%20Airline%20Report%202008.pdf
  3. ^ http://www.airports.org/cda/aci_common/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-54-55-8813_666_2__
  4. ^ http://atwonline.com/sites/atwonline.com/files/misc/ATW%20World%20Airline%20Report%202010_0.pdf
  5. ^ http://www.airports.org/cda/aci_common/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-54-55_666_2__
  6. ^ http://www.airports.org/cda/aci_common/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-54-55-10812_666_2__
  7. ^ http://www.airports.org/cda/aci_common/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-212-218-222_666_2__

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]