Bandhar Udara Internasional Kuala Lumpur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandar Udara Internasional Kuala Lumpur
Lapangan Terbang Antarabangsa
Kuala Lumpur
吉隆坡国际机场(Jílóngpō guójì jīchǎng)
கோலாலம்பூர் சர்வதேச விமான நிலையம்
200px
KLIA MTB&Tower.jpg
Menara pengendali KLIA dan bagian dari bandar udara
IATA: KULICAO: WMKK
Ikhtisar
Jinis bandara Publik
Kang ndhuweni Pemerintah Malaysia
Pangopenan Malaysia Airports (Sepang) Sdn Bhd
Ngelayani Kuala Lumpur, Malaysia Barat
Tlatah Sepang, Selangor, Malaysia Barat
Penghubung kanggo
Dibangun 27 Juni 1998
Kaduwuran DPML 71 ft / 21 m
Koordinat 02°44′44″N 101°42′35″E / 2.74556°N 101.70972°E / 2.74556; 101.70972Koordinat: 02°44′44″N 101°42′35″E / 2.74556°N 101.70972°E / 2.74556; 101.70972
Situs web www.klia.com.my
Landas pacu
Arah Dawa Dhasar
ft m
14L/32R 13.530 4.124 Beton
14R/32L 13.288 4.056 Beton
Statistik (2010)
Pergerakan penumpang 34.087.636
Pergerakan angkutan udara dalam ton 697.015
Pergerakan pesawat 244.179

Bandhara Udhara Internasional Kuala Lumpur (basa Inggris: Kuala Lumpur International Airport; KLIA) (IATA: KUL, ICAO: WMKK) kalebet salah satunggalipun lapangan montor miber paling awrat ing wewengkon Asia Kidul Wètan sasanèsipun Bandhara Udhara Suvarnabhumi ing Bangkok, Bandhara Udhara Internasional Hong Kong, lan Bandhara udhara Changi ing Singapura.[1] Bandhara Udhara menika dados bandhara ingkang utami ing Malaysia lan kalebet paling ageng ing negari menika.[1] Bandhara menika dunungipun caket dhaérah Sepang, Selangor lan méh 50 kilométer tebihipun saking punjering negari, Kuala Lumpur.[1] Bandhara menika dipunwangun kanthi nelasaken 3,5 milyar dollar Amérika Serikat.[1]

KLIA diunbikak sacara resmi ing tanggal 27 Juni 1998.[1] Badhara menika saged nampung 35 juta panumpang saben sataun lan 1,2 kargo juta ton saben satunggal taun.[2] Bandhara udhara menika dados bandhara kaping 13 ing donya saking babagan kathahipun panumpang manca negari ingkang kathahipun 24.129.748 panumpang sampun ngginakaken bandhara menika ing taun 2006.[2] Ing taun ingkang sami, bandhara menika ugi sampun ngendhalikaken 677.446 ton metrik kargo lan dados bandhara urutan kaping 30 ing donya saking babagan pangandhaléan kargo.[2]

Maskapai sesarengan dening destinasinipun[sunting | sunting sumber]

Bangunan Terminal Utama[sunting | sunting sumber]

  • Lion Air (Jakarta)
  • Penerbangan Malaysia (Alor Star, Bintulu, Johor Bahru, Kota Bharu, Kota Kinabalu, Kuantan, Kuala Terengganu, Kuching, Labuan, Langkawi, Miri, Pulau Pinang, Sandakan, Sibu, Tawau)

Bangunan Satelit[sunting | sunting sumber]

Terminal Panerbangan ongkos Murah (Low Cost Carrier Terminal/LCCT)[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)History of KLIA dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (en)30 Busiest Airport in the World dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.