Bandar Udara Internasional Leonardo da Vinci

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ana loop cithakan: Cithakan:Infobox airport

Passport stamp

Bandar Udara Internasional Leonardo da Vinci (Basa Italia: Aeroporto Leonardo da Vinci ing Fiumicino) (IATA: FCOICAO: LIRF) utawa misuwur kanthi nama Bandara Internasional Fiumicino (kodhe IATA: FCO, kode ICAO: LIRF) yaiku bandar udara kang paling gedhe ing Italia uga ngelayani uwih saka 34 yuta panumpang ing taun 2004. Bandara iki dumunung ana ing Fiumicino lan ngelayani jalur kutha Roma. Nama Bandara dijupuk saka tokoh utawa seniman saka seni lukis yaiku panjenengané Leonardo da Vinci lan didadekake pusat operasi maskapai penerbangan Alitalia bebarengan déning Bandara Internasional Malpensa, Milan.

Maskapai[sunting | sunting sumber]

Terminal A[sunting | sunting sumber]

  • Aero Littoral (Figari dan Nice)
  • Air Alps (Bolzano, Brescia, Parma, Rimini)
  • Air Columbia
  • Air One (Albenga, Alghero, Cagliari, Catania, Genoa, Lamezia Terme, Lampedusa, Milan/Linate, Palermo, Pantelleria, Trapani, Trieste, Turin, Venice)
  • Air Vallée (Aosta dan Turin)
  • Alitalia (Ancona, Bari, Bologna, Brindisi, Cagliari, Catania, Florence, Genoa, Lamezia Terme, Milan/Linate, Milan/Malpensa, Naples, Palermo, Perugia, Pisa, Reggio Calabria, Trieste, Turin, Venice, Verona)
  • Meridiana (Cagliari, Milan/Linate, Olbia, Verona)

Terminal B[sunting | sunting sumber]

Terminal C[sunting | sunting sumber]