Bandar Udara Internasional Adi Sumarmo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bandar Udara Adisumarmo (SOC/WRSQ) yaiku bandara internasional sing ngelayani kutha Surakarta (Solo) 57108, Jawa Tengah sing dioperasike PT (Persero) Angkasa Pura I.

Bandhara iki ngelayani panerbangan Garuda, Sriwijaya Air, Lion Air, lan Batavia Air kanggo panerbangan Jakarta-Solo Lunga Mulih, Indonesia Air Transport kanggo penerbangan Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Pontianak, Trigana Air Service kanggo panerbangan Solo-Banjarmasin Lunga Mulih lan konekting marang Balikpapan lan Berau, Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Ketapang lan Pontianak, Silk Air kanggo penerbangan Solo-Singapura Lunga Mulih serta Air Asia Kanggo penerbangan Solo-Kuala Lumpur, Sakliyane penerbangan langsung marang Mekkah utawa Jeddah, Arab Saudi amerga Solo dadi kota embarkasi Haji kanggo wilayah Jawa Tengah lan DIY.Kayata bandara liyane, bandara Adisumarmo iki ana ing njaba kota Solo tepate ing Ngemplak, Boyolali. Bandhara iki uga nduweni fungsi dadi pangkalan TNI AU

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Panggon parkir Adi Sumarmo sing wujudé Gunungan

Bandhara iki biyen nduweni jeneng Pangkalan Udhara (Lanud) Panasan, amerga terletak ing kawasan Panasan. terus jenenge diubah dadi Pangkalan Udhara Adisumarmo maluni jeneng Adi Sumarmo (adik saka Agustinus Adisucipto)

Data-data[sunting | sunting sumber]

Data Bandhara[sunting | sunting sumber]

  • Jarak saka Surakarta, 14 kilometer
  • Koordinat 07°30´58"S, 110°45´25"E
  • Keduwuran 128 meter
  • Jumlah terminal: 2 terminal penumpang, 2 terminal kargo, 11 tempat parkir pesawat

Data Lapangan Terbang[sunting | sunting sumber]

Runway 1: Heading 08/26, 2,600m (8,530ft), 68/F/C/X/T, ILS, Lighting: PAPI
Fire Category VIII, Rescue and fire fighting Navigational Aids: VOR-DME, NDB Airfield Restrictions: Wide body ACFT 180 turn at the end of Runway

Fasilitas Kargo[sunting | sunting sumber]

Kapasitas 48tonnes (105.000lbs), gudang jembare 574m² (6,178sq ft), kawasan berikat, hanya kargo domestik, karantina hewan, fasilitas kesehatan, peralatan X-ray , bahan berbahaya, GPU, sabuk berjalan kargo, lan kursi roda.

Maskapai lan Tujuan[sunting | sunting sumber]

Ngeti Uga[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bandar Udara di Indonesia Cithakan:Bandara-indo-stub Cithakan:Solo-stub