Bambang Hendarso Danuri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Drs. H. Bambang Hendarso Danuri
Bambang Hendarso Danuri

Mangsa jabatan
1 Oktober 2008 – 22 Oktober 2010
Pejabat sadurungé Sutanto
Pengganti Timur Pradopo

Lair 10 Oktober 1952 (umur 61)
Flag of Indonesia.svg Bogor, Jawa Barat, Indonesia
Pasangan Nanny Hartiningsih
Almamater Perguruan Tinggi Ilmu Kepolisian (PTIK)
Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Jakarta
Agama Islam

Bambang Hendarso Danuri (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 10 Oktober 1952; umur 61 taun), inggih menika pangarsanipun Kapolisian] Indonésia saking taun 2008 ngantos dumugi 2010.[1] Panjenenganipun dados gantosipun Jenderal Sutanto ingkang sampun purna tugas.[1] Panjenenganipun dipunlantik dados pangarsanipun Kapolisian Indonésia nalika tanggal 30 September 2008.[1] Bambang Hendarso Danuri menika lulusan Akadhemi Kapolisian Républik Indonésia (AKABRI) ing warsa 1974.[2][3] Panjenenganipun pikantuk gelar sarjana saking Pawiyatan Inggil Ilmu Kapolisian (Perguruan Tinggi Ilmu Kepolisian) lan Sekolah Inggil Ilmu Ekonomi Jakarta.[2]

Bambang miwiti kariéripun ing kapolisian minangka dados Wakasat Sabhara Polresta Bogor Polda Jawa Kilèn ing warsa 1975.[2] Sasampunipun menika kariéripun tansah minggah ngantos naté dados Kapolres Jayapura (1993), Wakapolwil Bogor Polda Jawa Kilèn (1994), Kadit Serse Polda Nusa Tenggara Kilèn (1997), Kadit Serse Polda Bali (1999), Kadit Serse Polda Jawa Wétan (2000), Kadit Serse Polda Metro Jaya, Kapolda Sumatra Lèr) (2005-2006), lan Pangarsanipun Badan Reserse Kriminal Mabes Polri (2006).[2] Kanugrahan ingkang naté dipuntampi déning Bambang Hendarso Danuri inggih menika Satya Lencana Kesetiaan 8 taun, Satya Lencana Karya Bhakti, lan Satya Lencana Ksatria Tamtama.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Bambang Hendarso Danuri; Puncak Karier Anak Bogor dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Profil Kapolri Jend.(pol) Bambang Hendarso Danuri (BHD) dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  3. ^ (id)Profil Komjen Bambang Hendarso Danuri dipunundhuh tanggal 7 September 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Profil Kapolri Jend.(pol) Bambang Hendarso Danuri (BHD)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.