Baluwarti Bastil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Interior of the Bastille in 1785, by Jean Honor Fragonard

Baluwarti Bastil utawa Bèntèng Bastil (Basa Inggris: Bastille) iku biyèn sawijining pakunjaran ing Paris, Prancis. Bangunan iki dirusak jroning paprangan Révolusi Prancis ing tanggal 14 Juli, 1789. Prastawa iki dianggep wiwitané Révolusi Prancis. Dina nasional Prancis, tanggal 14 Juli, (Fête Nationale), uga diarani Dina Bastille, lan minangka dina libur nasional.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Lorentz, Phillipe; Dany Sandron (2006). Atlas de Paris au Moyen Âge. Paris: Parigramme. pp. 238 pp. ISBN 2840964023.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Baluwarti Bastil ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baluwarti_Bastil&oldid=821447"