Bally's Las Vegas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bally's
Bally's
Bally's
Kansunyatan lan statistik
Alamat 3645 Las Vegas Blvd South
Las Vegas, NV 89109
Tanggal dibukaan 5 Desember 1973
Nama sadurungé Bonanza
New Bonanza
MGM Grand
Bally's Grand
Jinis kasino Adhedhasar lemah
Tema Cosmopolitan Las Vegas
Pemilik Harrah's Entertainment
Cacahé kamar 2,814
Jembar perjudian 67,000 sq ft (6,225 m²)
Acara permanen Jubilee!
Atraksi misuwur Garden Walkway
Restoran misuwur Al Dente
Bally's Steakhouse
Chang's
Taun renovasi 1981, 1994, 2004
Situs web Bally's Las Vegas
Bally's dideleng saka Caesars Palace

Bally's Las Vegas iku salah siji panggonan kanggo nginep lan kasino kang ana ing Las Vegas Strip ing Paradise Nevada kang dinduwèni lan dilakoké déning Harrah's Entertainment.[1] Hotèl iki nduwèni 2.814 kamar kang ambané 41.8 ), lan ana uga ruwangan banquet lan ruang pertemuan kang ambané 16.258 m². Uga kasinoné nglungguhi 6.225 m². Salah siji hiyasan kang ana ing hotèl iki kayata panerangan neon ing sakiwa tengené trotoar kang isa obah dhéwé, kang nggawa tamu saka Las Vegas Boulevard menyang panggon kasino kanthi diiringi lagu lawas saka Rat Pack. Résor iki uga nduwèni panggonan kanggo blanja kang gedhé lan mapan ing sangisoré panggonan kasino.[1] Ana uga rèstoran, lan stasiun Las Vegas Monorail ing mburiné properti. Bally's iku omah kanggo omahé Jubilee! kang diwiwiti taun 1981.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Papan kang ambané 43 ekar (17 ha) wiwitané dinggoni déning Bonanza Hotel and Casino kang dibukak ing sasi Juli 1963. Banjur ganti jeneng dadi New Bonanza Hotel and Casino sadurungé pambangunan MGM Grand Hotel and Casino, kang diduwèni Kirk Kerkorian diwiwiti. Nalika taun 1973 bangunan uga dibuka, lan ing bangunan manèh ana 2.084 kamar lan dadi hotèl kang paling gedhé ing donya nalika iku.

Tanggal 21 Nopember 1980, bangunan iki kobongan kang diwiwiti saka hotèl. Amarga iku ana kang mati cacahé 87 tamu lan karyawan. Prastawa iki dadi bencana kang paling gedhé ing Nevada miturut cacahé kang mati lan akèhé karugiané pamaréntah kutha. Papan iki didandani manèh suwéné wolung sasi.

Hotèl iki didol ing taun 1985 ing Bally Entertainment Corporation lan jenengé properti diganti dadi Bally's (jeneng MGM Grand diwènèhaké ing tilas Marina Hotel, saiki MGM Grand Las Vegas).[2] Bally Entertainment Corporation dituku taun 1995 déning Hilton Hotels Corporation kang dhivisi résor kasinoné ditutup lan dadi Caesars Entertainment taun 2003.[2] Harrah's Entertainment, Inc. nduwèni properti iki kawit dituku Caesars Entertainment, Inc ing sasi Juni 2005.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]