Balaputradewa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Balaputradewa iku putra pasangan raja Samaratungga (saka dinasti Syailendra/Mataram Kuna) karo Dewi Tara (putri Dharma Setu, raja kerajaan Sriwijaya).

Raja Mataram Kuna[sunting | sunting sumber]

Balaputradewa dadi raja ing kerajaan Mataram Kuna taun 833 M nganti 850 M. Ing taun 850 M iku Balaputradewa dikalahke Rakai Pikatan saka dinasti Sanjaya/Mataram Kuna nganti akhire nyingkir teng dhaerah asal biyunge yaiku kerajaan Sriwijaya.

Raja Sriwijaya[sunting | sunting sumber]

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balaputradewa&oldid=818319"