Badan SAR Nasional

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Badan SAR Nasional
Basarnas.gif
Cekakan Basarnas
Situs web
http://www.basarnas.go.id/

Badan SAR Nasional (dicekak Basarnas) yaiku Lembaga Pamaréntah Non Kementrian Indonésia kang duwèni tugas saka pamaréntah ing bagéyan golèk lan nulung (search and rescue/SAR) ing bencana.[1] Basarnas duwèni tugas pokok pembinaan, koordinasi, lan kendali potensi SAR ing kagiatan SAR nulung wong lan material kang hilang utawa dikhawatirké ilang utawa ana bebaya ing pelayaran utawa penerbangan, lan uga nulung ing bencana lan musibah liyané kang trep karo aturan SAR nasional lan internasional.[1] Sejarah Basarnas dimulai nalika metu Keputusan Presiden No 11 Taun 1972 tanggal 28 Februari 1972 ing bab Badan SAR Indonesia (BASARI), kang duwé tugas pokok nangani musibah kacilakaan lan pelayaran.[1] BASARI duwé tanggungjawab marang Presiden lan minangka pelaksana ing lapangan dipasrahké ning PUSARNAS (Pusat SAR Nasional) kang dipimpin déning pejabat saka Departemen Perhubungan.[2]

Dadi jelas tugas lan fungsi SAR yaiku tetulung ing musibah pelayaran lan/utawa penerbangan, lan/utawa musibah liyané.[2] tugas kang dikarepaké ana 2 yaiku golèk (search) lan nulung (rescue).[2] Ing sajroné tugas ing musibah pelayaran lan penerbangan uga kudu trep karo IMO lan ICAO.[2]

Kantor SAR Kelas A :

  • Kantor SAR Medan
  • Kantor SAR Jakarta
  • Kantor SAR Surabaya
  • Kantor SAR Denpasar
  • Kantor SAR Makassar
  • Kantor SAR Biak
  • Kantor SAR Manado
  • Kantor SAR Padang
  • Kantor SAR Semarang

Kantor SAR Kelas B :

  • Kantor SAR Banda Aceh
  • Kantor SAR Pekanbaru
  • Kantor SAR Tanjung Pinang
  • Kantor SAR Pangkal Pinang
  • Kantor SAR Palembang
  • Kantor SAR Palu
  • Kantor SAR Pontianak
  • Kantor SAR Banjarmasin
  • Kantor SAR Balikpapan
  • Kantor SAR Ternate
  • Kantor SAR Kendari
  • Kantor SAR Kupang
  • Kantor SAR Mataram
  • Kantor SAR Ambon
  • Kantor SAR Jayapura
  • Kantor SAR Sorong
  • Kantor SAR Timika
  • Kantor SAR Merauke
  • Kantor SAR Bandung
  • Kantor SAR Jambi

Kepala[sunting | sunting sumber]

  • Marskal Madya Dono Indarto (1972-1985)
  • Marsda Hasari Hasanudin (1985-1992)
  • Laksma Harinto (1992-1998)
  • Alm. Laksda Setio Rahardjo, SIP (1998-2003)
  • Laksda Yayun Riyanto (2003-2006)
  • Laksma Bambang Karnoyudho (2006-2008)
  • Marsekal Madya TNI Ida Bagus Sanubari (2008 - 2010)
  • Marsekal Madya TNI Wardjoko (Okt 2010 - Des 2010)
  • Letnan Jenderal (Mar) TNI Nono Sampono (Des 2010 - Jul 2011)
  • Marsekal Madya TNI Daryatmo, S.IP (Jul 2011 - Sekarang)

Alamat Kantor[sunting | sunting sumber]

Kantor Pusat BASARNAS

  • Alamat  : Jl Angkasa B 15 Kav 2-3, Kemayoran, Jakarta Pusat
  • Telepon : +6221-65867510 / +6221-65867511 / +6221-65701184
  • Fax  : +6221-65867512 / +6221-65701184

Kantor SAR Jakarta

  • Alamat  : Bandara Soekarno Hatta, Gedung 628, Tangerang Banten
  • Telepon : +6221-5501512
  • Fax  : +6221-5501512

Kantor SAR Banda Aceh

  • Alamat  : Jl Sultan Maliki Saleh Lhong Raya, Banda Aceh
  • Telepon : +62651-33876 / +62651-7410234 / +62651-21324
  • Fax  : +62651-21327 / +62651-33876

Kantor SAR Medan

  • Alamat  : Jl Bunga Sedap Malam No.9
  • Telepon : +6261-4553111 / +6261-8225111 / +6261-4569040
  • Fax  : +6261-8225111

Kantor SAR Padang

  • Alamat  : Jl By Pass KM 25 Anak Air Batipuh, Padang
  • Telepon : +62751-484763 / +62751-484533 / +62751-484767
  • Fax  : +62751-484534 / +62751-484533 / +62751-484764

Kantor SAR Banjarmasin

  • Alamat  : Jl A Yani KM 28,5 Banjarbaru, KalSel
  • Telepon : +62511-4707856 / +62511-4707911 / +62511-4707881
  • Fax  : +62511-4707856 / +62511-4707911 / +62511-4707881

Kantor SAR Pekanbaru

  • Alamat  : Jl Bandara Sultan Syarif Qasim II P.Baru, Kep. Riau
  • Telepon : +62761-674821 / +62761-676758 / +62761-679991
  • Fax  : +62761-676758 / +62761-674818 / +62761-679991

Kantor SAR Palembang

  • Alamat  : Jl Akses Bandara S.Mahmud Badaruddin II Palembang
  • Telepon : +62711-355111
  • Fax  : +62711-418372 / +62711-417602 / +62711-357494


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)BASARNAS(13 September 2011)
  2. ^ a b c d (id)Basarnas(13 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Badan_SAR_Nasional&oldid=832703"