Baba Nobuharu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Baba Nobuharu

Baba Nobuharu (1514-1575) utawa dikenal karo jeneng Baba Nobufusa yaiku samurai ana ing jaman perang saudara Jepang (periode Sengoku) kang ngabdi marang daimyo saka klan Takeda.[1] Dheweke yaiku sawijining saka 24 Jendral paling apik ana ing klan Takeda lan dadi pelayan ana ing telung generasi Takeda yaiku Nobutora, Shingen, lan Katsuyori.[2] Taun 1541, dheweke mbantu Takeda Shingen kanggo kudeta Takeda Nobutora, bapake saka Shingen.[1] Kanggo jasa-jasane kuwi, Shingen menehi kanugrahan Kastil Fukashi ana ing Shinano.[1] Ana ing sakngisore pimpinan Shingen, kariere nanjak pesat lan seringmelu ana ing pertempuran. Prestasine kang nonjol utamane ana ing Pertempuran Kawanakajima II (1555), Kawanakajima IV (1561), Odawara (1569), lan Mikatagahara (1572).[1] Dheweke dikenal dadi jéndral kang bijak nalika ana ing pertempuran utawané ana ing sanjabane pertempuran.[1] Takeda Shingen mati nalika taun 1573 lan digantike déning adhine Takeda Katsuyori kang ora cocok karo jéndral-jéndral tua kalebu Baba.[1] Baba dikucilake nanging Baba tetep nuduhake kesetiaan nalika ana ing Pertempuran Nagashino, tanggal 29 Juni 1575 nalika pasukan Takeda kalah lan kelangan luwih saka 10.000 wong klawan pasukan Oda Nobunaga lan Tokugawa Ieyasu.[1] Dheweke ngalang-ngalangi pasukan kang nguyak lan mburu Katsuyori beberengan karo wolungpuluh prajurit kang isih ana.[1]



Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baba_Nobuharu&oldid=832397"