Bécak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining becak ing tlatah Ciputat, Kabupatèn Tangerang, Indonésia.

Bécak (saka basa Hokkien: be chia) yaiku sawijining tumpakan transportasi kang rodhane telu.[1] Padatan, becak bisa ngemot penumpang cacah loro.[1] Becak kagolong tumpakan kang ramah lingkungan amarga ora nyebabakè polusi. Saliyane kuwi, bécak uga ora nganggu masarakat awit swaranè bécak ora seru.[2] Ing tahun 1980an kepungkur, bécak dilarang ana ing Jakarta amarga dianggep eksploitasi manungsa. [1]


Sajarah Becak[sunting | sunting sumber]

Taun 1869, salah sawijining tokoh saka Amérika kang njabat minangka buruh Kedutaan Besar Amérika Sarékat ing Jepang lagi mlaku-mlaku deleng kaanan ing kutha Yokohama.[1] Ing kono, dheweke golek akal kepriye carane supaya bojone kang sikilè cacat bisa melu mlaku-mlaku? Mesthi mbutuhake sawijining tumpakan. [1] Mikire, tumpakan mau ora perlu ditarik dening jaran amarga penumpange mung siji. [1] Banjur dheweke ngambar kreta cilik tanpa tutup ing kertas. [1] Wong-wong Jepang nyebut tumpakan kang ditarik dening manungsa kanthi aran jinrikisha.[1]

Terminal Bécak

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id) [1] (diakses tanggal 9 Maret 2011)
  2. ^ {id}} [2] (diakses tanggal 10 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bécak&oldid=829554"