Azis Mangasi Siagian

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Azis Mangasi Siagian
Lair 25 Juli 1968 (umur 45)
Flag of Indonesia.svg Cimahi, Indonésia

Azis Mangasi Asiagian dikenal kanthi jeneng Azis Jamrud, lair ing tanggal 25 Juli 1968 (umur 45) Flag of Indonesia.svg Cimahi, Jakarta, Indonésia.[1] Aziz Jamrud kuwi salah sijiné pamain gitar saka grup cadas Jamrud kang uga dadi motor ing grup musik kasebut.[1] Dheweké kuwi ngliris musik uga digabungaké karo musik trash metal kang nduweni lirik-lirik tembang kang kocak lan rada blak-blakan.[1]

Awit dheweké isih rumaja lan miwiti kariré ing donya musik, musisi iki uga didayani karo musik-musik rock.[1] Dheweké uga tau mbentuk band kang dijenengi Jam Rock, kang pungkasané dadi cikal bakalé band Jamrud kang isih kondhang nganti saiki.[1] Saiki dheweké isih dadi panyumbang paling akeh ing grup band kasebut, ora kaya personil liyané ing grup band Jamrud.[1]

Aziz kuwi salah sijiné personil kang paling setya karo grup musik Jamrud.[1] Senajan grup musik kasebut tau ngalami ganta-ganti personil, ananging bapak kang wis duwe anak telu iki isih seneng lan isih semangat anggawe grup musik rock iki urip ing masarakat.[1] Grup musik iki tau ditinggal lunga dening vokalisé, yakuwi Krisyanto, ananging kuwi mau malah anggawe dheweké tambah semangat kanggo majukaké grup musik Jamrud kang duperjuangaké kawit mbiyen.[1]

Ing kauripan pribadiné, dheweké urip bebarengan karo Dian Firdianie. Dheweke uga kerep nyambut gawe bebarengan nggarap album para penyanyi liyané kayata penyanyi Nicky Astria, minangka kagolong musisi kang kondang. Aziz uga kerep kolaborasi musik karo musisi kelas donya kayata White Lion lan Helloween.[1]

Formasi anyar saka grup musik kang dimotori dening dheweké yakuwi Donald (ing vokal), Irwan (gitar), lan Danny (drum). Kanggo nglengkapi formasi, dheweké nyekel gitar lan Ricky Teddy (bass).[2] Nalika Krisyanto metu saka grup musik kasebut, grup musik Jamrud bakal mati.[2] Sandy Handoko lan Fitrah Alamsyah kang tau dadi personil Jamrud, overdosis narkoba ning taun 1999.[2]

Audisi ketat dilakoni dheweké lan Ricky Teddy, loro punggawa Jamrud kang isih nalika kuwi. Pungkasané para personil mau kang kapilih dadi bageyan saka saka rezim anyar Jamrud.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)biografi Jamrud Mangasi Siagian dipununduh tanggal 11 September 2011
  2. ^ a b c d (id)berita Jamrud Mangasi Siagian dipununduh tanggal 11 September 2011