Ayumi Hamasaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ayumi Hamasaki

Ayumi Hamasaki ing Taiwan sasi Maret 2007
Latar wuri
Jeneng Hamasaki Ayumi
Alias Ayu, Crea
Asal Fukuoka, Jepang
Génré Pop, electronic dance, rock, klasik, R&B
Pegawéyan Penyanyi, Penulis lagu, Produser kemanan, komposer, aktris, Modhel,
Taun aktif 1994–1995, 1998–saiki
Label Columbia Japan (1995)
Avex Trax (1998–present)
Drizzly (2002–2004)
Situs wèb www.avexnet.or.jp/ayu

Ayumi Hamasaki (浜崎 あゆみ Hamasaki Ayumi lair ing Fukuoka, Jepang, 2 Oktober 1978; umur 35 taun) iku penyanyi saka Jepang. Dhèwèké kang akrab diundang Ayu éntuk sesebutan ratu pop Jepang kanthi top hit Love-Destiny ing taun 1999. Kenya kang nduwèni Zodiac libra iku, nduwèni golongan getih A. Dhuwuré Ayu yaiku 156 cm lan boboté 40 kg. Dhèwèké ngefans karo Keiko (Globe), Rie Miyazawa, Seiko Matsuda. Ayu uga ngefans karo Nicolas Cage. Film kasenengané Ayu yaiku The Bodyguard, Betty Blue, lan Leaving Las Vegas. Ayumi Hamasaki seneng dhahar biskuit, cake, coklat, lan kimchee. Kang tau disinaoni Ayumi yaiku sinau Piano, kaligrafi Jepang, pètungan sempoa, ngroncé kembang Jepang, lan sistem studi Kumonshiki.

Dhebut albumé ing taun 1998 kanthi tembangé Poker Face payu didol nganti luwih saka 50 yuta kopi album, iku nembé payu didol ing Jepang, durung ing negara liya. Ayumi wis ngrilis 8 album studio, 40 tembang, siji mini album, lan 4 album kompilasi kanthi bebarengan karo perusahaan rekaman Avex Trax. Tembang kang kaping 40, kanthi irah-irahan Blue Bird, uga bisa luwih saka target dodolané kang nganti 20 yuta kopi. Ing taun 2007, Ayu ngrilis album kompilasi A Best 2 ing rong vèrsi yaiku Black lan White. Album iki didol ing minggu pisanan lan payu nganti 945.000 kopi.

Prestasi kang Ayumi entuk yaiku Grand Prix Japan Record Taishou lan Grammmy Award Jepang kaping telu maturut-turut. Ing taun 2004, dhèwèké nulak bebungah kanthi tembangé Inspire, amarga ana konflik ing Avex yaiku antarané Max Matsuura lan Tatsumi Yoda. Sawisé iku, Ayumi kerep nulak bebungah amarga arep awèh kasempatan kanggo penyanyi-penyanyi liyané kang isih nom.

Filmografi[sunting | sunting sumber]

  • Distance Love (Kyo Ai)
  • Twins Teacher (1993)
  • Battle Spirits Ryûko no Ken (1993)
  • Sumomo mo Momo (1995)
  • Miseinen (1995)
  • Ladys Ladys!! Soucho Saigo no Hi (1995)
  • Like Grains of Sand (1995)
  • Gakko II (1996)
  • Tsuki ni Shizumu (Sinking Moon) (2002)

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album studio[sunting | sunting sumber]

Album kompilasi[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayumi_Hamasaki&oldid=830030"