Ayu Utami

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ayu Utami, 2005

Justina Ayu Utami (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 21 November 1968; umur 46 taun) yaiku aktivis jurnalis lan novèlis Indonésia. Ayu Utami gedhéné ing Jakarta lan ngrampungké kuliahé ing Fakultas Sastra Universitas Indonesia.[1]

Dhèwèké tau dadi wartawan ana ing kalawarti Humor, Matra, Forum Keadilan, lan D&R.[1] Ora suwé sawisé ditutupé Tempo, Editor lan Detik ing mangsa Orde Anyar, dhèwèké mèlu ngadegaké Aliansi Jurnalis Independen kang mrotès pambrèdhèlan.[1] Saiki dhèwèké kerja ing jurnal kabudayan Kalam lan ing Teater Utan Kayu. Novèlé sing pisanan, Saman, éntuk unèn-unèn saka kritikus-kritikus lan dianggep mènèhi werna kang anyar ing sastra Indonésia.[1]

Ayu ditepungi minangka novèlis wiwit novèlé Saman menang ing sayembara nulis roman Dewan Kesenian Jakarta 1998.[1] Wektu 3 taun Saman wis payu 55 èwu èksemplar.[1] Amarga Saman uga, Ayu éntuk Prince Claus Award 2000 saka Prince Claus Fund, yayasan kang panggonané ana ing Den Haag, kang nduwèni misi ndhukung lan majokaké kagiyatan ing bidhang budaya lan pambangunan.[1] Akir 2001, dhèwèké ngetokaké novèl Larung.[1]

Karir lan kagiyatan[sunting | sunting sumber]

Karya[sunting | sunting sumber]

  • Novèl Saman, KPG, Jakarta, 1998.[2]
  • Novèl Larung, KPG, Jakarta, 2001.[2]
  • Kumpulan Esai "Si Parasit Lajang", GagasMedia, Jakarta, 2003.[2]
  • Novèl Bilangan Fu, KPG, Jakarta, 2008.[2]
  • Naskah film drama "Ruma Maida" 2008.

Bebungah[sunting | sunting sumber]

  • Roman paling apik Dewan Kesenian Jakarta 1998.[2]
  • Prince Claus Award 2000.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Ayu Utami (Diaksès tanggal 16 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Ayu Utami (Diaksès tanggal 16 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayu_Utami&oldid=831836"