Ayam Taliwang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ayam Taliwang
Ayam bakar khas Taliwang 2.JPG
Ayam obong khas Taliwang
Informasi
Asal Nusa Tenggara Kulon
Dhaérah Lombok
Penyajian lan bahan
Bahan Daging pitik

Ayam Taliwang yaiku panganan khas Lombok, Nusa Tenggara Kulon kang bahan dhasare pitik.[1] Ciri khas saka panganan iki yaiku rasane kang pedhes.[2] Kang mbedakake ayam taliwang saka menu ayam liyane yaiku pitik kang dianggo yaiku pitik kampung enom (lancur) kang umure 3-5 sasi.[1] Carane masak bisa nganggo cara dibakar utawa digoreng. Padatan ayam taliwang disuguhake karo panganan liyane kayata plecing kangkung, tahu gorèng, sambel terong bakar, irisan timun, lan ès degan.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Ayam Taliwang iki asale saka kampung Karang Taliwang, Kelurahan Cakra Utara, Cakranegara, Mataram, Nusa Tenggara Kulon.[3] Cacahing warga ing kampung iki 3.309 wong utawa 729 kulawarga.[3] Resep Ayam Taliwang digawe dening swargi H. Moerad lan bojone Salmah.[3] Awit saka iku, kena diarani restoran wiwitan kang ngedol menu ayam Taliwang iki restoran Ayam Taliwang Haji Moerad.[4] Taun 1965, H. Moerad ngrintis usaha ayam taliwang. Wiwit taun iku panganan khas iki dikenal dening bebrayan agung.[4] Panganan ayam taliwang saiki wis sumebar ing kutha-kutha liya. Ing kutha Mataram, warung-warung kang dodol menu iki jinejeran ing saben pojok kutha wiwit saka Sweta, Cakranegara, nganti tekan kutha tuwa Ampenan.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Ayam Taliwang Pesona Kuliner Pulau Lombok(16 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (id)Masakan Khas Ayam Taliwang Lombok (16 Agustus 20110
  3. ^ a b c (id)Ayam Taliwang Khas Lombok(16 Agustus 2011)
  4. ^ a b {[id}}Ini Dia Restoran Ayam Taliwang Pertama di Indonesia(16 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayam_Taliwang&oldid=832106"