Awu vulkanik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Cleveland
Awu vulkanik.
Awu vulkanik

Awu vulkanik yaiku awu kang ditokake dening gunung kang njeblug utawa bledhos bareng karo material-material liya kang panas.[1] Awu vulkanik nalika metu saka gunung kudu diadohi amarga panase.[1] Nanging nalika awu vulkanik wis adhem, lemah kang kena awu vulkanik kasebut dadi lemah kang subur.[1] Lemah iku diarani lemah vulkanik.[1] Lemah vulkanik iku kulite bumi kang kagawe saka material gunung kang njeblug, kang wis lapuk.[1] Lemah vulkanik iku lemah kang subur, amarga akeh usur hara kang kaandhut ing sajerone lemah iku. Lemah vulkanik akeh ditemokake ing lereng-lereng gunung berapi.[1]

Awu vulkanik iku awu kang diasilake saka peleburan lan pengolahan bahan-bahan mineral.[1] Lemah kang ana awu vulkanike bakal dadi lemah kang subur, sugih mineral, lan isa digunakake kanggo nandur tanduran werna-werna.[1] Awu vulkanik beda karo awu biasa.[2] Awu vulkanik bentuke luwih lembut tinimbang awu biasa.[2] Saliyane iku werna awu vulkanik beda karo awu biasa, warnane awu vulkanik klawu (abu-abu).[2]

Ing Indonesia panggonan kang akeh awu vulkanike iku panggonan kang cedhak karo gunung berapi kang isih aktip.[1] Dhaerah kang akeh awu vulkanike contone ing Jawa bagean lor, Sumatera, Bali, Lombok, Halmahera, lan Sulawesi.[1] Jawa lan Sumatera nduweni gunung berapi paling akeh, mula panggonan kang ngandhung awu vulkanise uga paling amba.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Tanah Vulkanik (diundhuh tanggal 10 Maret 2010)
  2. ^ a b c (id)Abu Vulkanik yang kena Mata Pedih
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Awu_vulkanik&oldid=829571"