Autobot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Superteambox

Gambar:Autobot small.jpg
Autobot Insignia.

Autobots inggih punika grup robot protagonis ing sèrial Transformers. asalipun saking planet Cybertron. Musuh utam mènika inggih punika Decepticons. Baik Autobots utawi Decepticons inggih punika robot kabèntuk kadasta manusia ingkang sagèd kaubah dados bènda sanès kadasta mobil, pesawat terbang, kèwan, lan ugi kaset. Mliginipun kanggè Autobots, mènika katah sagèd kaèwah dados mobil, binatang purba (dinosaurus), lan bagian alit sagèd kaubah dados pesawat lan roket (kadasta Omega Supreme, Skyfire, Cosmos, Powerglide, lan tim Aerialbots).

Autobots dipunpimpin dening Optimus Prime. Sanesipun Optimus Prime, Autobots ugi nate dipunpimpin dening Rodimus Prime lan Ultra Magnus. Warni mata ing anggota Autobots inggih punika biru (ananging warni mata Decepticons inggih punika merah).

Autobots gadahi pinten-pinten sekutu, yaiku Dinobots, Aerialbots, Technobots, lan Protectobots. sanesipun punika mereka ugi gadahi konco manungsa, yaiku Sparkplug Witwicky, Spike Witwicky, Carly, Daniel Witwicky, lan Chip Chase.

Transformers G1[sunting | sunting sumber]

Gambar:Optimuscartoon.jpg
Optimus Prime sang pemimpin Autobots.

Dalam serial Transformers asli era 1980-an, Autobots adalah sebuah grup robot komersial yang diciptakan oleh Quintessons di Cybertron.[1] Tubuh mereka diciptakan oleh Plasma Energy Chamber, sementara kecerdasan mereka diberikan oleh super mega computer Vector Sigma.[2]

Namun karena terjadi suatu masalah antara A-3 (pemimpin produksi robot) dan Quintessons, maka Cybertron yang tadinya sangat kaya akan sumber daya tiba-tiba berubah menjadi sebuah planet mati. Akhirnya Autobots yang merupakan robot komersil, ingin menyamai Decepticons yang tadinya adalah robot untuk kalangan militer. Sehingga terjadilah perang besar, dan mengakibatkan Cybertron memasuki masa suram. Sementara itu Quintessons melarikan diri ke planet Quintessa dan sebagian lagi ada yang lari ke planet Junkion.

Transformers G1[sunting | sunting sumber]

Gambar:Optimuscartoon.jpg
Optimus Prime sang pemimpin Autobots.

ing serial Transformers asli era 1980-an, Autobots inggih punika sebuah grup robot komersial ingkang dipunciptaaken dening Quintessons ing Cybertron.[3] salia punika dipunciptaaken dening Plasma Energy Chamber, sawetara kecerdasan punika maringi super mega computer Vector Sigma.[4]

ananging amargi kedadosan suatu prekawis antawisipun A-3 (pemimpin produksi robot) lan Quintessons, mila Cybertron ingkang sangat misuhur anggene sumber daya tiba-tiba uwal dados sebuah planet mati. Pungkasaning Autobots ingkang menika robot komersil, badhe nyamai Decepticons ingkang kedadosan inggih punika robot kangge kalangan militer. pramila kedadosan perang ageng, lan ngakibataken Cybertron mlebet ing masa suram. sawetara punika Quintessons melarikan diri ing planet Quintessa lan sebagian ugi wonten ingkang lari ing planet Junkion.

ing tengah perang besar antawis Decepticons lan Autobots, pihak Decepticons gadahi setunggal kauntungan inggih punika pemimpin (ing hal punika Megatron). menawi pihak Autobots mboten gadahi pemimpin, ngantos pungkasan A-3 ingkang saklajengipun kaewahan asma dados Alpha Trion dados pelindung sawetara Autobots sekaligus Cybertron.

limang yuta taun ingkang sampun kalampahan, perang antawis Autobots lan Decepticons malah ngakibataken Cybertron kehabisan energi. kangge punika Autobots ing ngandap pimpinan Optimus Prime mutusaken kangge madosi sumber energi enggal. ananging Decepticons kasunyatan ugi mangertosi niat Autobots kasebut lan dherek punika. Kedadosan perang antawis pesawat antawis pesawat Ark ingkang dipungadahi Autobots kaliyan pesawat Nemesis dipungadahi Decepticons, ngantos pungkasan gaya gravitasi Bumi narik pesawat Autobots lan pungkasaning jatuh nabrak sebuah gunung berapi.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Marvel US issue #76, page 9-19
  2. ^ Marvel US issue #1, page 1, panel 2: "No rock or soil or sand contributed to its bizarre geography." "Its content was entirely mechanical."
  3. ^ Marvel US issue #76, page 9-19
  4. ^ Marvel US issue #1, page 1, panel 2: "No rock or soil or sand contributed to its bizarre geography." "Its content was entirely mechanical."
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Autobot&oldid=864733"