Audy Item

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Audy
Audy.jpg
Biodata
Lair 23 April 1983 (umur 31)
Asal Flag of Indonesia.svg Indonesia
Genre Pop
Pakaryan Penyanyi
Situsweb http://www.myaudy.com/

Paula Allodya Item kondhang karo jeneng Audy, lair ing Jakarta, 23 April 1983; umur 31 taun) dheweké kuwi penyanyi saka Indonésia.

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Audy kuwi anak saka pasangan musisi jazz senior Jopie Item lan Evie Aquanthie Aziz.[1] Dheweké kuwi anak katelu saka sadulur papat, saka kaluwarga musisi jazz senior lan bojone kasebut.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Wanita kang tau olih MTV Award kanggo kategori Indonésian Favorite MTV Awards 2004 kuwi, olih julukan 'diva masa depan', sawisé lagu-laguné lan albumé sukses diedol ning pasaran.[1] Tembangan-tembangan kang tau dirilis dening dheweké yakuwi tembangan kang judulé Pergi Cinta, Kini Ku Bahagia, Kan Berbinar, Cinta Sejatiku, Kekasih Sahabatku, Tak Kan Menyesal, Biarkanku, Sayang, Terlalu Lama, Untuk Sahabat (duet bebarengan karo Nindi), Itu Saja lan Without You (duet bebarengan karo Same Same).[1]

Audy uga wis ngerilis album telu, kang duweni judul kang ora kaya biasané ning album-album kasebut.[1] Albumé kang kaping pisan dewenehi label -18, kang dirilis nalika dheweké esih nin umur 18 taun, ananing albumé kang kaping loroné tajuké 20-02, padha karo tanggal rilis album kasebut, padha uga kanggo albumé kang kaping teluné, 23-03 kang dirilis ning tanggal 23 Maret 2006.[1]

Meski esih betah kanggo njomblo, ora anggawe Audy ora duwe pagaweyan.[1] Ora namung sibuk tampil off air lan on air, dheweké saiki lagi nyiapaké album comeback-é sawisé wis suwe ora katon.[1] Proses rekamané wis dilakoni, lan saiki lagi proses mixing lan mastering.[1] Patang taun vakum lan ngerasa luntang-lantung, ning sasi November 2009 Audy nyatakaké kanggo metu saka labelé, Sony BMG.[1] Taun 2010, dheweké ngetokaké single Lama-Lama Aku Bosan, dadi tanda comeback-é maring panggung musik tanah air.[1]

Kauripan pribadhi[sunting | sunting sumber]

Dheweké tau duwe hubungan kasih karo personel Dewa 19 yakuwi Tyo Nuros.[1] Babaan kauripané, Audy sering diberitakaké cedhak karo wong lanang, apa maneh sawisé dheweké pisah karo Tyo.[1] Drummer Netral Enno, Didi Element, pemeran utama ning film "Jatuh Cinta Lagi" Gary Iskak, pembalap Rifat Sungkar, aktor Junot, Christian Sugiono lan penyanyi Ariel Peterpan, tau dikaitaké karo wanita kang esih milih kanggo dhewekan.[1] Ning sasi Maret 2011, dheweké diberitakaké lagi cedhak karo priya liya maneh.[2]

Album[sunting | sunting sumber]

  • 18
    Hits Singel: Bila Saja, Menangis Semalam, Arti Hadirmu.
  • 20-02
    Hits Singel: Dibalas dengan Dusta, Lagu Sendu.
  • 23-03
    Hits Singel: Untuk Sahabat, Pergi Cinta.
  • Selalu Terdepan
    Hits Singel: Lama-Lama Aku Bosan

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Bebungah kang tau ditarima dening Audi Item[1]:

  • AMI 2003
    • Solo Wanita Rock Terbaik
    • Solo Wanita Pop Terbaik
    • Album Pop Terbaik
  • CLEAR TOP 10 AWARD 2003
    • Funkiest Female
    • Fabulous Album
  • MURI 2004

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi Audi Item dipununduh tanggal 9 September 2011
  2. ^ (id)berita Audi Item dipununduh tanggal 9 SEptember 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Audy_Item&oldid=839864"