Audrey Tautou

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Audrey Tautou

Audrey Tautou ing 1999 Cannes Film Festival
Latar wuri
Alias Audrey Justine Tautou
Lair 9 Agustus 1976 (umur 38) or
9 Agustus 1978 (umur 36)
Asal Beaumont, Puy-de-Dôme, France
Taun aktif 1996–saiki

Audrey Justine Tautou (lair 1976) yaiku aktris film Perancis, terkenal amarga karakter ing film kang menangke panghargan Film 2001 Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Sophie Neveu ing film thriller 2006 Da Vinci Code, Irène in Priceless (2006) lan Coco Chanel ing Coco avant Chanel. Audrey menangke Panghargan César Award kanggo Most Promising Actress Beauty ing Venus Institute (1999). Tautou lair ing Beaumont, ing département Puy-de-Dôme of Auvergne, lan gedhe ing Montluçon ing dhaerah Allier. Bapak saka Tautou yaiku ahli bedah mulut lan ibu Tautou yaiku dadi guru. Tautou sekolah akting ing Florent Cours

Karir[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1998, Tautou melu ing kompetisi kang disponsori Canal kang kasebut Jeunes Premiers (The Young Debut) lan menangke kategori Aktris Muda Terbaik ing 9th Béziers Festival of Young Actors. Tonie Marshall menehi Tautou ing film Beauty César lan menangake Venus Institute (1999, alias Venus beauté (institut)). Ing taun 2000, Tautou menagake ''Prix Suzanne Bianchetti'' dadi aktris enom film kang paling mumpuni ing negarane.

Taun 2001, Tautou miwiti terkenal ing Internasional amarga duweni peran dadi pemimpin eksentrik ing film komedi romantis Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (Amélie). Ing sasi Juni 2004, Tautou diundang kanggo mlebu gabung ing Akademi Seni Gerak Picture dan Ilmu Pengetahuan (AMPAS).

Ing taun 2005, Tautou miwiti mudhun ing Hollywood, main bareng Tom Hanks, ing versi film saka novel Dan Brown, The Da Vinci Code, kang disutradarai Ron Howard lan dirilis ing Mei 2006. Tautou uga main karo Gad Elmaleh ing Pierre Salvadori's Hors de prix (Priceless), dirilis ing 13 Desember 2006. Film- film iku disetarake karo film Breakfast at Tiffany.

Tautou main bareng Guillaume Canet ing Claude Berri's Ensemble, c'est tout ing taun 2007, adaptasi saka novel eponymous dening Anna Gavalda.

Audrey Tautou dadi model ing video "I Love Your Smile", tembang dening penyanyi-panulis tembang Inggris Charlie Winston.

Filmography[sunting | sunting sumber]

Taun Judul
1996 Coeur de cible
1997 La Vérité est un vilain défaut
1997 Les Cordier, juge et flic
1998 La Vieille Barrière
1998 Bébés boum
1998 Chaos technique
1998 Julie Lescaut
1999 Le Boiteux
1999 Venus Beauty Institute
1999 Triste à mourir
2000 Cithakan:Epouse moi
2000 Pretty Devils
2000 Cithakan:Le Libertin
2000 Happenstance
2001 Amélie
2001 God Is Great and I'm Not
2002 He Loves Me... He Loves Me Not
2002 L'Auberge espagnole
2002 Dirty Pretty Things
2003 Les Marins perdus
2003 Not on the Lips
2003 Happy End
2004 Cithakan:A Very Long Engagement
2005 Cithakan:The Russian Dolls
2006 Cithakan:The Da Vinci Code (film)
2006 Priceless
2007 Hunting and Gathering
2009 Coco Before Chanel
2010 De vrais mensonges
2012 Des vents contraires
2012 La Délicatesse
2012 Thérèse D
2013 Mood Indigo

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Audrey Tautou ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Audrey_Tautou&oldid=877068"