Atmel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Atmel logo biru
Atmel Corporation (perusahaan Atmel)
Jinis Public
Simbol saham NASDAQ: ATML
Indhustri Semiconductors
Diadegaké 1984
Kantor pusat San Jose, California, USA
Prodhuk Microcontrollers
Flash memory
Touchscreen controllers
Touch sensors
Pametu Green Arrow Up.svgUS$1.80B (FY 2011)[1]
Bathi Green Arrow Up.svgUS$449M (FY 2011)[1]
Bathi resik Green Arrow Up.svgUS$314.99M (FY 2011)[1]
Gunggung asèt IncreaseUS$1.65B (FY 2010)[2]
Gunggung ekuitas IncreaseUS$1.05B (FY 2010)[2]
Karyawan 5,100
Situs wèb www.atmel.com

Atmel Corporation (perusahaan Atmel) kuwi manufaktur semikonduktor saka Amerika, ngadhek taun 1984. Atmel fokus ing Sistem Level Solusi kanggo nggarap flash Mikrkontroler. Produk punika kalebu mikrokontroler ( Intel 8051 derivatif. AT91SAM lan AT91CAP berbasis ARM lan produk saka Atmel, yaiku Atmel AVR lan Arsitèktur AVR32), piranti Gelombang Radio, EEPROM lan piranti flash memory (uga kalebu Data Flash memory sisan), lan aplikasi sing dhuwe angka memper. Atmel nyuplay piranti standar pabrikasi, ASICs, utawa ASSPs, sing penting melu pangarepane pelanggan. Nalika ana kabutuhan isa nawakake solusi sistem ing Chip. Atmel nulayani kabeh segmen aplikasi kalebu uga Konsumen, Komunikasi, Jaringan Komputer, Industri, Otomotif, Kesehatan, Dirgantara lan Militer. Atmel kuwi pemimpin saka industri sistem pengamanan, utawane kanggo pasar Smart Card.

Presiden lan CEO saka Atmel kuwi yaiku Steven Laub.

Fasilitas semikonduktor saka atmel ana 4, yaiku:

Sejarah[sunting | sunting sumber]

logo anyar atmel
ATMEL AT90S2333 microcontroller
atmega 32 DIP Mikrokontroler

Atmel Corporation ngadhek ing taun 1984 lan berbasis ing San Jose, CA.[3] Awale Atmel Corporation kuwi perusahaan fabless semikonduktor sing ngerancang EPROM lan PLD sing diproduksi karo Sanyo.[3]

Uga Ndelok[sunting | sunting sumber]

Kontroller karo Atmega



Cathethan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Atmel (ATML) annual SEC income statement filing via Wikinvest.
  2. ^ a b Atmel (ATML) annual SEC balance sheet filing via Wikinvest.
  3. ^ a b c The CPU Shack museum. "Atmel Buys MHS, Again – The Twisted History of Atmel, Temic and MHS"
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Atmel&oldid=835679"