Ateng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ateng
Gambar:Ateng.jpg
Lair Andreas Leo Ateng Suripto
8 Agustus 1942
Flag of Indonésia Kota Bogor, Indonesia
Tilar donya 6 Mei 2003 (umur 60)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Pagawéyan pelawak, aktor
Taun aktif 19602003
Garwa Theresia Maria Reni Indrawati
Anak Alexander Agung Suripto
Antonius Aryo Gede Suripto

Andreas Leo Ateng Suripto utawi Ateng (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 8 Agustus 1942 – tilar donya ing Jakarta, 6 Mei 2003 kanthi umur60 taun[1]) ingkang lair kanthi asma jangkep Kho Tjeng Lie punika salah satunggalipun panjenengané pelawak Indonésia ingkang misuwur minangka gegayutan kalian grup Kwartet Jaya sesarengan kaliyan Eddy Sud, Iskak, ugi Bing Slamet. Banjur Bing Slamet tilar donya, lajeng dipun gantos déning Sol Saleh.

Kuluwarga[sunting | sunting sumber]

Andreas Leo Ateng Suripto kekawinan kaliana panjenengané Theresia Maria Reni Indrawati. Lan saking kekawinan punika dipunanugrahi putra kekalih kanthi asama ingkang sepindah Alexander Agung Suripto lan Antonius Aryo Gede Suripto.

Karier[sunting | sunting sumber]

Wiwit taun 1980, Ateng angadahi pameran watak ing donya lawak dados Bagong jroning acara Ria Jenaka ing TVRI minangka tema ingkang dipung angkat punika Punakawan. Panjenenganipun nate ndamel paguyuban utawi kalompok kthi asma Kwartet Jaya sesarengan kaliyan Bing Slamet, Iskak, lan Eddy Sud. Saderengipun kapundut utawi tilar donya panjenenganipu ngadahi seria ing salah satunggal télévisi swasta inggih punika SCTV kanthi judul Gregetan.

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ateng&oldid=830787"