Astrofisika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kosmologi
WMAP.jpg
Topik liya

Astrofisika yakuwi cabang astronomi kang ana hubungané karo fisika jagad raya, kayata sifat fisik (luminositas, kepadatan, suhu, lan komposisi kimia) saka objek astronomi kayata planet, lintang, galaksi lan medium antarbintang, uga interaksiné. Kosmologi yakuwi teori astrofisika ning skala paling gedhe.

Nalika praktik, nggal riseté riset astronomi modern kaya-kaya ilmu fisika. Jeneng sekolah program kedoktoran ("Astrofisika" lan "astronomi") kang ana akeh ning AS asring uga nyangkut sajarah departemen kasebut daripada isi programé.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Astrofisika&oldid=835730"