Astana Nasional Pena

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Astana Nasional Pena
Astana Nasional Pena

Istana Nasional Pena (Basa Portugis: Palácio Nacional da Pena) menika salah satunggaling astana ingakng mapan wonten ing São Pedro de Penaferrim, Sintra, Portugal. Astana menika madeg wonten ing pucuking gunung ing nginggiling kutha Sintra. Astana menika kalebet monumen nasional lan Situs Warisan Donya UNESCO ugi kalebet salah satunggaling pitu Kaajaiban Portugal [1].

Astana Nasional Pena menika kapisan dipunbangun nalika abad kaping 15 minangka astana. Lajeng bangunan kasebut dipunsumbangaken dhateng gereja minangka biara. Gempa bumi nalika taun 1755 damel rusaking astana menika. Wonten ing taun 1838 astana menika dados kagungan Pangeran Fernando lajeng dipunbangun malih. Gaya astana menika kombinasi eklektik gaya asli, katambahan arsitèktur Romantis, Bavaria lan Moor kanthi polesan taman Inggris. Astana nasional Pena menika asing kaginakaken kanggé upacara negara lan acara resmi sanèsipun déning Presiden Republik Portugal [2].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Kastil (dipun-akses tanggal 21 November 2012).
  2. ^ [2], 9 istana terindah di dunia (dipun-akses tanggal 21 November 2012).