Asrul Sani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Asrul Sani (Rao, Sumatra Barat, 10 Juni 1926 - Jakarta, 11 Januari 2004), punika satunggiling sastrawan lan sutradara film asal Indonesia. Ngrampungaken studi wonten ing Fakultas Kedokteran Hewan Universitas Indonesia (1955). Naté ndèrèk seminar internasional bab kabudayan ing Universitas Harvard (1954), memetri kawruh bab dramaturgi lan sinematografi wonten ing Universitas California Selatan, Los Angeles, Amerika Serikat (1956), lajeng ambiyantu Sticusa di Amsterdam (1957-1958).

Sesarengan kaliyan Chairil Anwar lan Rivai Apin, piyambakipun ngadegaken "Gelanggang Seniman" (1946) lan sacara sesarengan ugi dados redaktur "Gelanggang" wonten kalawarti Siasat. Séjénipun punika, Asrul ugi naté dados redaktur kalawarti Pujangga Baru, Gema Suasana (nunten dados Gema), Gelanggang (1966-1967), lan pungkasanipun dados pemimpin umum Citra Film (1981-1982).

Asrul naté dados Direktur Akademi Teater Nasional Indonesia, Ketua Lembaga Seniman Budayawan Muslimin Indonesia (Lesbumi), anggota Badan Sensor Film, Ketua Dewan Kesenian Jakarta, anggota Dewan Film Indonesia, lan anggota Akademi Jakarta (salami gesang). Tahun 2000 Asrul nampi penghargaan Bintang Mahaputra saking Pamaréntah RI.

Karya[sunting | sunting sumber]

Karya Terjemahan[sunting | sunting sumber]

Film ingkang dipun sutradarai[sunting | sunting sumber]

Buku bab Asrul[sunting | sunting sumber]

  • M.S. Hutagalung, Tanggapan Dunia Asrul Sani (1967) dan Ajip Rosidi dkk. (ed.), Asrul Sani 70 Tahun, Penghargaan dan Penghormatan (1997).

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asrul_Sani&oldid=812360"