Asma lan sesebatan Yésus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bagéan saka seri babagan
Yésus Kristus

Kölner Maler um 1450-1460 001.jpg

Asma lan sesebutan
YésusKristusMesiasIsa AlmasihJuruwilujeng

Yésus Kristus lan Kakristenan
KronologiKalairanSilsilah
PambaptisanPelayananMukjizat
PerumpamaanBujana AkirPanyekelan
PangadilanPanyalibanPati
PanguburanWunguMékrad
Rawuh kapindhoPenghakiman

Ajaran utama Yésus Kristus
MesiasKotbah ing Bukit
Donga Rama KawulaUkum Katresnan
Bujana WengiAmanat Agung

Pandhangan marang Yésus
Pandhangan Kristen
Pandhangan Islam
Pandhangan Yahudi
Yesus jroning sajarah
Yesus jroning karya seni

Asma lan sesebatan Yésus punika asma, sesebatan, istilah utawi lambang ingkang dipunginakaken ing salebetipun Alkitab kanggé nggambaraken Yésus Kristus. Sapérangan sesebatan umum ingkang dipunginakaken kanggé nggambaraken Yésus inggih punika Kristus/Mesias, Juru Wilujeng, Putra Allah, Cempéning Allah.

Yésus[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Yésus

Asma "Yesus" punika alihaksara saking basa Latin Iesus, ingkang asalipun saking basa Yunani Ἰησοῦς (Iēsoûs), ingkang ing giliranipun ugi arupi Helenisasi saking basa Ibrani יְהוֹשֻׁעַ (Yĕhōšuă‘, Yosua) utawi basa Aram יֵשׁוּעַ (Yēšûă‘), ingkang tegesipun "Yahweh milujengaken".[1][2][3]

Kristus[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Kristus

"Kristus" punika sesebatan ingkang asalipun saking basa Yunani Χριστός (Christós), ingkang asalipun saking basa Ibrani מָשִׁיחַ ("Mesias", tegesipun "ingkang dipunurapi" utawi "ingkang kapilih").[4][5]

Mesias[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Mesias

Juru Wilujeng[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Juru Wilujeng

Putra Allah[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Putra Allah

Putra Manungsa[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Putra Manungsa

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Brown Driver Brigges Hebrew and English Lexicon; Hendrickson Publishers 1996 ISBN 1-56563-206-0.
  2. ^ Fausset's Bible Dictionary
  3. ^ The catholic Encyclopedia
  4. ^ Wikisource-logo.svg  "Origin of the Name of Jesus Christ". Catholic Encyclopedia. (1913). New York: Robert Appleton Company. 
  5. ^ Vine, W.E. (1940). Expository Dictionary of New Testament Words. Old Tappan, New Jersey: Fleming H. Revell Company. ISBN None.

Cithakan:Tokoh Prajanjian Anyar