Asimilasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Asimilasi yaiku pengaruh unining basa tumrap unining basa liyané.

Tuladha:

  • (kedhondhong) dadi (gedhondhong)
  • (kreteg) dadi (kretek)
  • (kliliben) dadi (klilipen)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asimilasi&oldid=829250"