Asian Games

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Asian Games

SEA Games utawa Southeast Asian Games yaiku ajang olahraga rong taunan kang nglibatake sewelas negara ing Asia Tenggara minangka peserta. [1]Ajang olahraga iki ing ngisore regulasi Federasi Southeast Asian Games lan uga diawasi dening International Olympic Committee (IOC) lan Olympic Council of Asia (OCA).[1]

Indonesia wis kaping telu kacathet minangka tuan rumah ajang olahraga saAsia Tenggara iki, yaiku SEA Games kaping 10 (1979), kaping 14 (1987) lan kaping 19 (1997). [1]Kaping telu nganakake ajang iki, Indonesia tansah dadi juara umum.[1]

SEA Games kaping 26, Indonesia kepilih maneh dadi tuan rumah. Beda karo telung ajang sadurunge kang tau dianakake ing Indonesia, SEA Games kaping 26 iki bakal dianakake ing patang propinsi ing Indonesia yaiku: DKI Jakarta, Jawa Tengah, Jawa Barat lan Sumatra Selatan. [1]Pemerintah dhaerah propinsi Sumatra Selatan ngandharake kesiapane kanggo nganakake upacara pembukaan lan penutupan.[1]

Menika cabang-cabang olahraga kang arep dianakake saben propinsi:

1. Propinsi DKI Jakarta, kanthi cabang olahraga: Cycling (Track), Basketball, Futsal, Pencak Silat, Tennis, Table Tenis, Badminton, Fencing, Judo, Sailing, Kempo, Football (satu Pool).[1]

2. Propinsi Jawa Barat, kanthi cabang olahraga : Aquatic (Swimming, Diving), Taekwondo, Canoeing, Rowing, Traditional Boat Race, Dancesport, Chess, Volleyball (Indoor , Beach), Karate, Baseball, Softball, Bowling, Equestrian, Cycling (Road Race, Mountain Bike).[1]

3. Propinsi Sumatera Selatan, kanthi cabang olahraga: Football (siji pool), Wrestling, Gymnastic, Wushu, Powerlifting, Weight lifting, Aquatic (Synchronizes Swimming, Water Polo), Athletic, Wall Climbing.[1]

4. Propinsi Jawa Tengah, kanthi cabang olahraga: Archery, Boxing, Billiards/Snooker, Sepak Takraw, Shooting, Roller Skating lan cabang-cabang olahraga Para SEA Games.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) olympic.or.id Diundhuh tanggal 4 September 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asian_Games&oldid=832542"