Asem gelugur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Asem gelugur
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Malpighiales
kulawarga: Clusiaceae
Genus: Garcinia
Species: G. atroviridis
Jeneng binomial
Garcinia atroviridis
Griffith et Anders.

Asem gelugur (Garcinia atroviridis Griffith et Anders.) iku wit io abadi sing dimupangataké minangka bumbu masak lan bahan pangobatan. Tanduran iki isih sakrabat karo manggis lan asem kandis, asalé saka Asia Kidul lan Asia Kidul-wétan.

Minangka bumbu, wohé sing diiris-iris lan digaringaké dimupangataké kanggo mènèhi rasa kecut ing sawetara masakan, utamané masakan saka Sumatra. Ekstrak godhong asem gelugur sing diwènèhake sacara oral kanthi dosis 360mg/kg marang mencit mènèhi èfèk inhibitor marang perkembangan Plasmodium berghei panyebab malaria.[1]


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Syamsudin, Rita Marleta Dewi, Simotiyan Hernita 2004. Efek Ekstrak Daun Asam Gelugur (Garcinia atroviridis Griff TAnders) Terhadap Plasmodium berghei Pada Mencit. Majalah Farmasi Airlangga. Vol. 4 No. 3

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

  • (id)Sambal serai udang. Siji resèp masakan migunakaké asem gelugur (mawa gambar asem gelugur).
  • (en) Tinjauan déning Dweck ngenani khasiat asem gelugur.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asem_gelugur&oldid=870311"