Asam malonat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Asam malonat
ImageFile
Jeneng Sistematis Asam propanadioat
Jeneng liya Asam metanadikarboksilat
Identifikasi
Nomor CAS [141-82-2]
SMILES O=C(O)CC(O)=O
Sifat
Rumus molekul C3H4O4
Massa molar 104,03 g/mol
Densitas 1.619 g/cm3, padat
Titik leleh

135-136 °C (408-409 K)

Titik umob

Terurai

Kelarutan dalam air Larut secara penuh
Bahaya
MSDS External MSDS
Kajaba dinyatakaké suwaliké, data ing dhuwur lumaku
ing kaanan standar (25 °C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Asam malonat (tatanama IUPAC: asam propanadioat) yaiku salah sijine asam karbosilat kanti struktur CH2 (COOH)2. Wujud kang terionisasi saka asam malonat, kalebu uga ester lan uyahe, dikenal minangka malont. Minangka conto, dietil malonat yaiku etil easter saka asam malonat. jeneng iki asale saka Basa Latin malum, kang artine apel.[1] Bentuk kangterionisasi saka asam malonat, kalebu uga ester lan uyahe,dikenal minangka malonat. minangka contoh, dietil malonat yaikuetil ester saka asam malonat. jeneg ini berasal saka Bahasa Latinmalum, kang artine apel.Asam malonat dimulai saka asam kloroasetat Asam malonat yaiku C putih asam-3 kristal dikarboksilat; leleh 135 -136 C, gampang larut sajrone banyu, alkohol lan eter, larutan sajrone banyu sipate asam rodok kuwat. Hal iki isa diturunake kanti mengoksidasi asam malat utawa dening hidrolisis asam cyanacetic. Asam malonat rodok ora stabil lan nduweni pira-pira aplikasi. Iki dietil ester (malonat dietil) yaiku luwih penting sacara komersial. Dietilmalonat, cairan, ora ana wernane wangi umob ing 199 C,kasusun dening reaksi asam monochloroacetatic karo metanolmonoksida, karbon utawa dening reaksi asam cyanoacetic (asam setengah nitriled-malonat) kanti etilalkohol. Asam malonat lan estere ngandung kelompok metilen aktif kang relatif asam alpha- proton amerga atom H berbatasan karo rong kelompok karbonil. Reaktivitas kelompok metilen kang menehi urutan reaksi alkilasi, hidrolisis ester lan dekarboksilasi ngasilake ketondiganti. Kelompok metilen kasebut sajrone asam 1,3-dikarboksilat manfaatake sintesis barbiturat, salah sijine atom hidrogen bakal dihapus dening etoksida natrium, lan derivatif bereaksi karo alkil halida mbentuk alkylmalonate dietil. Para dialkylmalonates dietil dikonversi marang barbiturat dening reaksi kanti urea. Malonat asam lan ester kang ditandai kanti jumlah gedhe produk kondensasi. deweke yaiku intermediet penting sajrone sintesis vitamin B1, lan B6 barbiturat, agen anti-inflamasi non-steroid, obat-obatan liyane, bahan kimia pertanian lan rasa & senyawa wewangian. Biokimia ing bit ana kandungan uyah kalsium asam malonat kang duwur. Sajrone keadaan normal, ia berbentuk kristal putih. Asam malonat yaiku inhibitor kompetitif, deweke berkompetisidengan suksinat dehidrogenase (kompleks II) ing proses fosforilasi oksidatif. Sintesis organik Proses pembuatan asam malonat klasik dimulai saka asam asetat.


Biokimia[sunting | sunting sumber]

Ing bit ana kandungan uyah kalsium asam malonat kang duwur. Sajrone keadaan normal, deweke awujud kristal putih. Asam malonat yaiku inhibitor kompetitif, deweke berkompetisi karo suksinat dehidrogenase (kompleks II) ing proses fosforilasi oksidatif.

Sintesis organik[sunting | sunting sumber]

Proses pembuatan asam malonat klasik dimulai saka asam asetat[2]. Asam asetat diklorinasi, ngasilake asam kloroasetat. Reaksi kanti natrium karbonat nasilake uyah natrium, kang sebanjure direaksikan karo natrium sianida, ngasilake uyah siano asam asetat nglewti substitusi nukleofilik. Gugus nitril isa sebanjure dihidrolisis karo natrium hidroksida, ngasilake natrium malonat. Proses pengasaman banjur ngasilake asam malonat kang karepake.

Reaksi organik[sunting | sunting sumber]

Contoh reaksi kang terkenal yaiku kondensasi asam malonat karo urea, ngasilake asam barbiturat. Asam malonat kerep digunakake minangka enolat ing kondensasi Knoevenagel utawa dikondensasi karo aseton ngasilake asam Meldrum.


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Malonat, (Kaunduh 1/11/12).
  2. ^ Cithakan:OrgSynth
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asam_malonat&oldid=835149"