Asam adipat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Asam adipat
ImageFile
ImageFile
Jeneng Sistematis Asam heksanadioat
Identifikasi
Nomor CAS [124-04-9]
SMILES OC(=O)CCCCC(=O)O
Sifat
Rumus molekul C6H10O4
Massa molar 146,141446 g/mol
Panampilan Kristal putih
Densitas 1,36 g/cm³
Titik leleh

152 °C (425 K)

Titik umob

337 °C (610 K)

Kelarutan dalam air sedikit larut
Kaasaman (pKa) 4,43, 5,41
Bahaya
Bebaya utama flammable
Frasa-R R: Cithakan:R36
Titik murub 232 °C
Senyawa kagandhèng
Asam dikarboksilat kagandhèng asam glutarat
asam pimelat
Senyawa kagandhèng asam heksanoat
Kajaba dinyatakaké suwaliké, data ing dhuwur lumaku
ing kaanan standar (25 °C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Asam adipat (tatanama IUPAC: asam heksanadioat) yaiku sajenis asam ingkarboksilat. Asam adipat arupa bubuk kristal puteh. amerga saka rantai alifatik kang dawa, deweke ora patek laur ana ing banyu.[1]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Adipat, (Kaunduh1/11/12).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asam_adipat&oldid=835150"