Asam absisat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Chembox Abbreviations

Asam absisat
Gambar
Identifikasi
Nomor CAS [21293-29-8]
PubChem 5280896
SMILES O=C1\C=C(/[C@](O)(\C=C\C(=C/C(=O)O)C)C(C)(C)C1)C
InChI 1/C15H20O4/c1-10(7-13(17)18)5-6-15(19)11(2)8-12(16)9-14(15,3)4/h5-8,19H,9H2,1-4H3,(H,17,18)/b6-5+,10-7-/t15-/m1/s1
Sifat
Rumus molekul C15H20O4
Titik leleh

160 °C, 433 K, 320 °F

Titik umob

120 °C (menyublim)

Kelarutan bisa nyampur ing aseton, EtOH lan CHCl3
Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Asam absisat yaiku molekul seskuiterpenoid (duweni 15 atom karbon) kang minangka salah sawijining hormon tanduran.[2] Saliyane dihasilake sacara alami dening tanduran, hormon iki uga diasilake dening alga hijau lan cendawan.[2] Hormon iki ditemukake ing taun 1963 dening Frederick Addicott. Addicott kasil anggone ngisolasi senyawa abscisin I dan II saka tanduran kapuk.[2] Senyawa abscisin II besukke diarani asam absisat, disingkat ABA[2]. Ing wektu kang pada, rong klompok peneliti liyane kang padha-padha dipimpin dening Philip Wareing lan Van Steveninck uga nindakake panaliten tumrap hormon mau.[2]

Fungsi[sunting | sunting sumber]

Asam absisat duweni peran penting ing wiwitan (inisiasi) dormansi wiji.[3] Ing kaanan dorman utawa leren ora ana pertumbuhan lan aktivitas fisiologis mandeg sawetawis.[3]Proses dormansi wiji iki penting gasupaya wiji ora dadi taoge sadurunge wektu kang dikarepake. [3]Hal iki utamane banget mbutuhake ing witwitan taunan lan tumbuhan dwimusim kang wijine mbutuhake cadangan panganan ing wayah rendheng utawa ing wayah ketiga. [3]Tanduran gasilake ABA kanggo maturasi wiji lan njaga wiji supaya dadi taoge ing wayah kang dipengeni.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Abscisic Acid Chemical Name
  2. ^ a b c d (Inggris)Salisbury FB, Ross CW (1992). Plant Physiology. Belmont.
  3. ^ a b c d e (Inggris)Linda RB (2007). Introductory Botany: Plants, People, and the Environment. Brooks Cole. ISBN 978-0-534-46669-5.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asam_absisat&oldid=830844"