Aqaba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dunung Aqaba ing Yordania

Aqaba (Arab: العقبة‎, al-ʻAqabah) iku sawijining kutha cilik sing dumunung ing sisih kidul Yordania, cedhak tapel wates karo Israel. Kutha iki minangka kutha pesisir ing Yordania. Kutha iki minangka ibu kutha Governorat Aqaba. Kutha Aqaba nduwèni pedunung cacah 70.000 jiwa (perk.2000). Kutha iki tetanggan karo kutha Eilat, Israèl.

Kutha Aqaba wiwit didunungi taun 4000 SM. Kutha iki yaiku kutha palabuhan, ngèlmiah, indhustri, budaya, lan sosial ing Yordania sisih kidul.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aqaba&oldid=829397"