Apterygota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Apterygota
Temporal range: Devonian–Recent
[1]
a machilid
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
Subkelas: Apterygota
Orders

Apterygota utawa Ametabola uga asring kasebut Apterygotous yaiku golongane kéwan kang ora ndhuweni wujud suwiwi cilik uga kalebu jroning kulawarga insekta banjur dianggep isih primitif karana ora ndhuweni suwiwi utawa ora ngalami metamorfosis (ametabola).Kéwan apterygota ndhuweni abdomen weteng) kang dijangkepi dèning alat utawa piranti tambahan ing mangsa dewasa.


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Hoell, H.V., Doyen, J.T. & Purcell, A.H. (1998). Introduction to Insect Biology and Diversity, 2nd ed.. Oxford University Press. p. 320. ISBN 0-19-510033-6.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Apterygota&oldid=832022"