Apanase

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Apanase (saka basa Prancis apanage) iku anugrah utawa gaji sing diparingaké déning pamaréntah utawa badan législatif marang anggota kulawarga karajan. Contoné ing jaman pamaréntah Hindia-Walanda perkara iki kerep ditrapaké.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Apanase&oldid=815950"