Antivirus komputer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Antivirus Komputer

Antivirus komputer yaiku salah sijiné aplikasi kang njaga kaamanan komputer saka infèksi virus.[1] Ana uga kang ngartèkaké salah sijiné piranti alus utawa software kang fungsiné kanggo ndhetèksi virus kang ana ing komputer banjur dibusak virusé kang ana ing sistem komputer.[2] Piranti alus antivirus uga kasebut Virus protection software.[2] Kanthi piranti alus iki kita bisa ngertèni yèn sistem komputer kena salah sijiné virus utawa ora.[2] Ing umumé, [iranti alus iki mlaku ing latar wuri utawa background komputer lan nglakokaké pemindaian marang berkas kang diaksès.[2]

Tetenger komputer kena utawa kainfèksi virus[sunting | sunting sumber]

  • Komputer kerjané ora normal kayata suwi anggoné prosès (lèlèt)
  • Kerep metu pesen éror utawa anèh-anèh
  • Owahing tampilan ing komputer
  • Komputer kerep restart dhéwé utawa crash nalika lagi dienggo
  • Komputer hang utawa mandhek ngrèspon préntah
  • Hardisk ora isa diaksès
  • Printer lan piranti liya ora bisa dienggo senajan ora ana masalah ing piranti atos lan driver piranti alus
  • Kerep ana menu utawa kothak dhialog kang érror utawa rusak
  • Ilangé sapérangan fungsi dhasar komputer
  • Komputer kerep nyoba ngubungaké karo internèt utawa jaringan tanpa dingertèni
  • File kang disimpen ing komputer utawa médhia panyimpenan ilang utawa diumpetaké virus.[3]

Cara kerjané[sunting | sunting sumber]

Kerjané antivirus biyasané nggunakaké tèknik kaya mangkéné:

  1. Tèknik pisanan. Ndhetèksi kanthi migunakaké basis data virus utawa istilah liya yaiku virus signature database.[2] Panggonan salah sijiné virus ing komputer kanthi migunakaké salah sijiné saka kodhe virus kang wis dianalisis déning pangripta antivirus, lan wis dikatalogisasi jumbuh karo jenisé, ukurané, kamampuan mbusak virus lan uga kategori liyané.[2] Kanthi cara iki piranti alus antivirus bisa cepet lan diandhelaké kanggo ndhetèksi virus-virus kang wis dianalisa déning panggawé antivirus.[2]
  2. Tèknik kapindho. Pandhektèsian kanthi cara ndelok bagéyan virus iku kerja: Cara kerja antivirus kaya iki arupa panyerakan kang anyar kang disilèh sak tèknologi kang ditrepaké ing Intrusion Detection System.[2] Cara iki kerep dijenengi uga minangka Behavior – blocking detection.[2] Cara iki nggunakaké kabijakan kang kudu ditrepaké kanggo ndhetèksi panggonané salah sijiné virus.[2] Yén ana tetenger ing piranti alus kang ora wajar miturut kabijakan kang ditrepaké, contoné yaiku salah sijiné piranti alus kang nyoba nglakokaké pangaksèsan address book utawa buku alamat kanggo ngirim layang èlektronik sacara masal marang alamat layang èlektronik kang ana ing sajroning buku alamaat kasebut (bab iki kerep digunakaké virus kanggo nularaké marang komputer liya migunakaké jaringan internèt kanthi fasilitas layang èlektronik).[2] Kanthi ngertèni cara kerja virus kasebut mula antivirus bakal ngendheg prosès kang dilakokaké déning piranti alus kasebut. Piranti alus antivirus uga isa ngisolasi kodhe-kodhe kang dicubriyani minangka virus, nganti administrator nemtokaké apa kang bakal dilakokaké.[2] Kauntungan migunakaké cara iki yaiku antivirus bisa ndhetèksi panggonan virus-virus anyar kang durung ditepungi déning basis data virus signature.[2] Antivirus kang migunakaké tèknik behavior-blocking detection iki cacahé isih sitik, ananging ing jaman kang bakal tumeka, kamungkinan kabèh antivirus bakal migunakaké cara iki.[4]

Sapérangan antivirus uga migunakaké 2 métodhe kasebut kanthi bebarengan.[4]

Manéka antivirus[sunting | sunting sumber]

Sapérangan antivirus kang ana ing pasaran produk situs wèb:

  1. eSafe http://www.aks.com
  2. Avast http://www.asw.cz
  3. Anyware AntiVirus http://www.helpvirus.com
  4. Ansav http://www.ansav.com/
  5. AVG Anti-Virus http://www.grisoft.com
  6. Quick Heal http://www.quickheal.com
  7. Vexira Antivirus http://www.centralcommand.com
  8. Command AntiVirus http://www.authentium.com/command/index
  9. eTrust http://www.ca.com/virusinfo/
  10. waVe Antivirus http://www.cyber.com
  11. SpIDer Guard http://www.dials.ru
  12. NOD32 http://www.nod32.com
  13. F-Prot Antivirus http://www.f-prot.com
  14. F-Secure Anti-virus http://www.fsecure.com
  15. RAV AntiVirus http://www.rav.ro
  16. AntiVir dan AntiVir Personal Edition http://www.antivir.de
  17. ViRobot, DataMedic, Live-Call http://www.hauri.co.kr
  18. WinProof dan ExcelProof http://www.hiwire.com.sg
  19. Die Klinik http://www.ikarus-software.at
  20. Kaspersky Anti-Virus (AVP) http://www.kaspersky.com
  21. VirusBUSTER II http://www.leprechaun.com.au
  22. email scanning services http://www.messagelabs.com/viruseye/
  23. eScan http://www.microworldtechnologies.com
  24. MKS Vir http://www.mks.com.pl
  25. McAfee Anti-Virus dan McAfee Virus Scan http://www.mcafee.com
  26. InVircible AV http://www.invircible.com
  27. Norman Virus Control http://www.norman.no
  28. Panda AntiVirus dan NanoScan http://www.pandasoftware.com
  29. Per AntiVirus http://www.persystems.com/antivir.htm
  30. Protector Plus http://www.pspl.com
  31. VirusNet PC and VirusNet LAN http://www.safe.net
  32. BitDefender http://www.bitdefender.com
  33. Sophos Anti-Virus http://www.sophos.com
  34. Antigen for Microsoft Exchange http://www.sybari.com
  35. Norton Antivirus dan Symantec Antivirus Corporate Edition http://www.symantec.com
  36. Trend Virus Control System dan PC-Cilin http://www.trendmicro.com
  37. VirusBuster http://www.vbuster.hu
  38. ClamAV http://www.clamav.org
  39. PCMAV -
  40. Windows Live OneCare dan Microsoft ForeFont http://onecare.live.com
  41. ZoneAlarm AntiVirus http://www.zonealarm.com/
  42. BullGuard Antivirus http://www.bullguard.com/.[5]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Antivirus Definisi antivirus, (Kaundhuh 18/10/12).
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id) dari Perangkat Lunak atau Software Antivirus Adalah, Kaundhuh (18/10/12).
  3. ^ (id) [1], (Kaundhuh 29/10/12).
  4. ^ a b (id) Pengertian antivirus dan macam-macam antivirus, (Kaundhuh 18/10/12).
  5. ^ pengertian-antivirus-dan-macam-macam-antivirus, (Kaunduh 29/10/12).

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antivirus_komputer&oldid=863898"