Antares

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bintang Antares dibandingaké karo bintang liyané.

Antares (α Scorpio / Alpha Scorpio) yakuwi bintang super raksasa abang ning rasi bintang scorpio njeroning galaksi Bima Sakti lan bintang paling padhang kaping-16 ning langit nalika bengi (kadang-kadang didaftaraké dadi paling padhang kaping 15). Bebarengan karo bintang Aldebaran, Spica, lan Regulus, bintang iki kagolong salah sawijining bintang saka patang bintang paling padhang ning sacedhaké ekliptika. Amarga bintang iki gedhe banget, bintang kang ning jeroning tata surya paling gedha yakuwi Matahari, bisa diomong luwih cilik dibandingaké bintang Antares kang gedhe banget.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antares&oldid=866787"