Anpan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anpan
Bean-jam-bun,anpan,katori-city,japan.JPG
Anpan
Informasi
Asal Jepang
Penyajian lan bahan
Bahan Gandum

Anpan [1](あんパン utawa 餡パン) iku roti kang rasane legi kanthi isi selai kacang abang. Roti dudu panganan kang sadurunge ora biyasa didhahar wong Jepang, nanging saikii akeh jinis roti kang dadi panganan khas Jepang, kayadene: meron-pan, kurimu-pan, jamu-pan, koshian-pan, ogura an-pan, sakura an-pan, korone, lan liya-liyane. Kaya ngono iku bisa dadi amarga wong Jepang pinter babagan nepangake tradisi panganan saka negara-negara liya lan diadhaptasi supaya mathuk karo selerane wong Jepang.[2]

An-pan karipta ing taun 1874, dening wong kang duwe roti kimuraya ing kabupaten Ginza, Tokyo. Ing pisanane Kimura Yasube'e, asname wong kang duwe toko iku nyuba kanggo gawe kang mathuk karo selerane wong Jepang. Banjur jupuk ide saka manju kukus kang dadi panganan khas Jepang, banjur pungkasane bisa ngasilake roti kang lembut, manis, gampang dientukake lan mathuk karo selerane wong Jepang.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)shejapan.com Anpan
  2. ^ (en)c4vct.com Bento Recipes: An Pan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anpan&oldid=832177"