Anna Pavlovna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Potrèt Ratu Anna Pavlovna.
Lukisan Jan Baptist van der Hulst, 1837.
Ratu Anna Pavlovna

Anna Pavlovna Santo Petersburg, 18 Januari 1795 - Den Haag, 1 Maret 1865), utawi asring dipun serat minangka Anna Paulowna, punika garwanipun Nata Willem II saking Walandi. Kekalihipun palakrami tanggal 21 Februari 1816.

Anna punika putri tsar Paul I lan sadhèrek tsar Alexander I.

Willem II lan Anna pikantuk 3 tiga putra: Willem III saking Walandi, Pangéran Hendrik saking Luxemburg lan Sophie.

Tiyang Walandi nyebat panjenenganipun "Anna Paulowna" lan kitha Anna Paulowna dipun paringi nami mekaten kanggé ngurmati panjenenganipun.

Mangga mirsani[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Anna Pavlovna ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anna_Pavlovna&oldid=829129"